Eveniment
21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișării. Ce efect poate avea pentru sănătate un gest de afecţiune de 10 secunde
Ziua Internațională a Îmbrățișării este sărbătorită în fiecare an pe 21 ianuarie. Sărbătoarea mai puțin obișnuită datează din anul 1986 și a fost inițiată de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan. Sărbătoarea a devenit în scurt timp un eveniment popular în foarte multe țări, îmbrățișarea fiind unul dintre cele mai simple moduri de a arăta afecțiune.
Ziua Națională a Îmbrățișării îi ajută și pe oameni să-și înțeleagă emoțiile, deoarece îmbrățișarea face ca sentimentul să fie o practică mai acceptată și le permite oamenilor să se conecteze unii cu alții la un nivel mai intim.
Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea.
De ce sunt benefice îmbrățișările: 10 secunde de strâns în brațe, scade nivelul stresului
Ziua Îmbrăţişărilor este marcată în data de 21 ianuarie pentru că studiile arată că aceasta este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului. Adică este perioada când avem cea mai mare nevoie de îmbrățișări.
Psihologii susţin că oamenii au nevoie de îmbrăţişări pentru că acestea exprimă afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc. Mai mult, studiile arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate. Ele ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.
Alte studii indică gesturile de afecţiune drept benefice pentru a combate stresul şi oboseala, şi pentru a lupta contra infecţiilor şi a depresiei.
Potrivit unui raport publicat de jurnalul Comprehensive Psychology, doar 10 secunde de îmbrăţişare scad presiunea sanguină şi nivelul hormonului stresului.
Mai populare sunt, recent, campanile “free hugs”, iniţiate mai ales de studenţi sau alte categorii de tineri. Sunt menite să inspire bucurie, bunătate şi apropiere între oameni.
Îmbrățișarea este o formă de a ne arăta sprijinul; îi face pe oameni fericiți, arată compasiune și înțelegere, iar îmbrățișarea arată că emoțiile sunt normale.
Copiii iubesc în special această sărbătoare, deoarece ei sunt, în general, cei care îmbrățișează cel mai mult oamenii și nu se tem să-și arate emoțiile.
Într-o societate care pare rece și nepăsătoare, există o mulțime de locuri care au multă speranță în ele; Ziua Națională a Îmbrățișării este doar un exemplu al acestei speranțe.
Din punct de vedere istoric, ziua a fost concepută pentru ca mai mulți oameni să-și arate public emoțiile și să se simtă confortabil cu acest fapt.
Era nevoie ca indivizii să se deschidă către ceilalți din societatea lor și să arate cum se simțeau. Odată cu apariția internetului, însă, Ziua Națională a Îmbrățișării a evoluat.
Care e cel mai bun mod de a sărbători
Cel mai bun mod prin care poți sărbători această sărbătoare este îmbrățișând oamenii! Îmbrățișează-ți mama, tatăl, bunicii, copiii – îmbrățișează-i pe toți cei pe care îi cunoști. Dacă ești mai îndrăzneț în ceea ce privește emoțiile tale, îmbrățișează-i chiar pe oamenii din cartierul tău.
Cel mai probabil, vor exista oameni dispuși să ofere îmbrățișări înapoi, deoarece această zi este despre răspândirea iubirii.
În cele din urmă, poate doriți să creșteți gradul de conștientizare cu privire la importanța acestei zile și să le trimiteți articolul și prietenilor voștri.
Rețineți: este o oportunitate de a renunța la frică și izolare și de a ne uni ca și comunități.
Foto: Pixabay – InstagramFOTOGRAFIN
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News