Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Belgia a inclus România în zona portocalie. Condiții de călătorie și precizări de la Ministerul Afacerilor Externe

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că România a fost inclusă de autorităţile din Belgia în zona portocalie, astfel că persoanelor care ajung din ţara noastră în Regatul Belgiei în scop turistic li se recomandă autoizolarea sau cel puţin limitarea contactelor sociale şi monitorizarea stării de sănătate.

Comunicatul MAE:

Precizări de presă privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei

În continuarea informațiilor referitoare la condițiile de intrare pe teritoriului Regatului Belgiei, MAE precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de intrare pentru cetățenii care intră în Belgia în scop turistic (călătorie neesențială), în funcție de statele/regiunile de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

zona verde – fără măsuri specifice;

zona portocalie – tuturor persoanelor care vin din statele/regiunile din zona portocalie le este recomandată intrarea în autoizolare sau cel puțin limitarea contactelor sociale.

De asemenea, acestora li se recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice pentru infecția cu COVID-19, să se adreseze medicului și să efectueze un test pentru infecția cu COVID-19.

Nu există restricții pentru persoanele care călătoresc în interes de serviciu, dar acestea sunt rugate să limiteze deplasările non-profesionale pe teritoriul Belgiei.

zona roșie – autoizolarea și efectuarea unui test COVID-19 sunt obligatorii.

Totodată, MAE precizează că România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie.

Pe lângă România, în zona portocalie au mai fost incluse: Austria, Bulgaria, Croația, Spania, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Polonia, Suedia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Detalii privind statele/regiunile incluse în aceste zone sunt disponibile aici https://diplomatie.belgium.be/en.

De asemenea, cetățenii care intră din România în Regatul Belgiei trebuie să completeze și formularul Public Health Passengers Locator Form (disponibil la adresa: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx).

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902, https://bruxelles.mae.ro/ și https://www.mae.ro/.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax