Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax