Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat senator Călin Matieș: ”Guvernul i-a uitat, primarii PNL i-au furat pe sinistrații din Munții Apuseni!”


Publicat

Nu credeam vreodată că primarii PNL din Munții Apuseni se pot coborî atât de jos. Numai noi, cei care am sărit încă din prima zi, am dus câteva zeci de tone de alimente în localitățile afectate. Din banii noștri, nu din fonduri publice, atenție!

Ce au făcut unii nenorociți de primari din Apuseni?! La 3 zile distanță după ce am depozitat toate produsele la sediile indicate de ei, le-au pus sub cheie și în loc să le dea tuturor celor afectați a început sistemul ăsta ticăloșit de PCR – Pile-Cunoștințe-Relații!! Doamne, oare când vom scăpa și de sistemul ăsta, dar și de nemernicii care îl susțin???

Toți oamenii strânși în jurul meu și eu personal am mers în mai multe caravane cu produse alimentare pentru ca cei care au fost afectați de inundații de la Abrud, Câmpeni, Roșia Montană, Ocoliș, Sohodol etc să aibă parte măcar de alimente și apă imediat după dezastru…

Cu mare tristețe și ultragiat de-a dreptul, am aflat că multe dintre produse au fost puse sub cheie, s-au dat numai pe la prietenii primarului și sute de kg de alimente au fost aruncate pentru că au expirat!!!!

Criminalilor, nu vă este rușine, nemernicilor???? Vă bateți joc de cei ajunși în cea mai grea perioadă a vieții lor, pui de hiene și nenorociți ce sunteți, mincinoși și ipocriți! Așa ceva nu mi-am putut imagina niciodată: că unii pot să decadă atât de mult ca oameni, la statutul de scursuri ale societății…dar cu eșarfa de primar fluturând la buzunarul de la fundul pantalonilor… Nici nu mai are rost să dau nume, pentru că se știu și singuri.

Doar că este foarte trist și nedrept atât față de locuitorii afectați, cât și față de noi cei care ne-am mobilizat să facem ceea ce trebuia! Acești primari PNL, cei susținuți de președintele PNL Alba și CJ Alba – Ion Dumitrel, votați sau ajunși pe funcții prin furt electoral, tocmai ce și-au dat arama pe față, din nou…

Lucrurile stau la fel de prost și la nivel central, unde prim ministrul penal Florin Câțu-Cuțu (a fi închis în pușcărie în SUA – caz penal) a uitat de tot ce a promis chiar la Alba Iulia: vom da bani pentru sinistrații din județul Alba. MINCIUNI!!!

Ordinul Nr. 1422/192 din 16 mai 2012 prevede expres la ART.59 (1) După trecerea inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, secetei hidrologice sau după accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale, în vederea restabilirii situaţiei normale, Comitetele judeţene şi locale şi operatorii economici specializaţi iau, după caz, una sau mai multe dintre următoarele măsuri:

c) stabilirea pagubelor fizice şi valorice determinate de inundaţii, secetă hidrologică şi poluări accidentale şi a măsurilor necesare pentru refacerea obiectivelor afectate;

h) sprijinirea populaţiei pentru refacerea sau repararea gospodăriilor proprietate personală, avariate sau distruse;

Numai la Ocoliș au fost raportate 5 case distruse: 38.536 mii lei și 10 case avariate: 157.820 mii lei, la care se adaugă alte pagube suferite de populație în sumă de 369.181mii lei. NUMAI LA OCOLIȘ!!!

La fel, LEGEA nr. 481 din 8 noiembrie 2004 (*republicată*) privind protecția civilă prevede în mod expres faptul că Guvernul României va acorda despăgubiri celor afectați de inundații sau alte evenimente neprevăzute (Art.22, lit.f).

În total vorbim de pagube de peste 570.000 mii lei și peste 160 de familii afectate…

Ce spune LEGEA? Guvernul va ajuta la REFACEREA caselor și a gospodăriilor…

Ce a făcut Guvernul PNL? Vă dau doar două exemple: la Ocoliș – 0 (zero) lei, la Roșia Montană – 0 (zero) lei! Atât au primit până acum familiile rămase fără propriile locuințe… E drept, 160 de voturi nu îi afectează prea mult pe șeful PNL Alba Ion Dumitrel, prefectul PNL Nicolae Albu sau premierul pușcăriaș Florin Cuțu…”

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe MatieșDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Meșterul

  miercuri, 25.08.2021 at 10:57

  Daca e transparență din partea PSD, să vedem și noi o factură pe persoană fizică, care sa ateste cele spuse de dumnevoastră, stimabil baron local de Sântimbru.
  In rest puteți lătra cat vreți, în guvernele PSD autostrăzile s-au făcut pe hârtie, in actualul guvern se lucrează la ele într-un ritm alert, ritm pe care îl aveți și dumneavoastră, din gură!
  E ușor să dai din papagal, când e vorba de pus osul la treabă, căutați vinovați, de asumare nu vorbim când vine vorba de Ciuma Roșie, e o definiție in DEX.

 2. Dany

  miercuri, 25.08.2021 at 22:14

  Un țăran cu aere de orășean. Mah simabile da când ați fost voi la butoane ce ați făcut notabil? Ca în afara sa ne trageți în jos cu 10 ani sa apărați penalti sa eliberați infractori din pușcării și sa faceți împrumuturi eu nu știu sa mai fi făcut ceva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

O stradă din municipiul Aiud va fi modernizată printr-o investiție de peste 850.000 de lei. Lucrările propuse

Publicat

Strada Vâlcele din municipiul Aiud va fi modernizată printr-o investiție de peste 850.000 de lei. Proiectul prevede, printre altele, lucrări la sistemul rutier, trotuare,  accese proprietăți, canalizare și scurgere ape pluviale. 

Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local Aiud a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare și execuție lucrări de modernizare strada Vâlcele din municipiu.

Valoarea totală estimată este de 866.105,94 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, pentru executia obiectivului se impune realizarea, în principal, a următoarelor categorii de lucrări:

 • terasamente
 • sistem rutier, trotuare și accese proprietăți
 • siguranța circulației
 • canalizare și scurgere ape pluviale
 • zone verzi

Strada Vâlcele are o lungime de 451 de metri. Lățimea carosabilului va fi de 5 metri, iar sistemul rutier va fi alcătuit din:

 • 4 cm strat de uzură BA16
 • 6 cm strat de binder BAD22.4
 • 20 cm balast stabilizat
 • 30 cm balast

Încadrarea îmbrăcăminții asfaltice se va face cu borduri din beton prefabricate.

Trotuarele vor fi alcătuite din 6 cm dale de beton vibropresat, 5 cm nisip și 15 cm fundație de balast.

Colectarea și evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va face prin intermediul șanțurilor și rigolelor, realizate din pereu de beton monolit sau elemente prefabricate. Descărcarea apelor pluviale colectate se va face în Valea Aiudului prin intermediul podețelor tubulare existente sau proiectate.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rezistența organismului la antibiotice, una dintre marile provocări pentru specialiști. Care ar fi soluțiile

Publicat

Vicepreședinte Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) s-a referit recent la rezistenţa pe care o dezvoltă organismul la antibiotice, în opinia sa una dintre marile provocări ale societății moderne.

Prof.dr. Viorel Săndesc a vorbit despre scenarii extreme și lecții în urma pandemiei.

„Este una din marile provocări ale societăţii moderne. Ea depăşeşte cadrul medical (rezistența de antibiotice – n.r.).

(…) Unul dintre dezastre poate fi chiar rezistenţa la antibiotice (…). E o lecţie grea pe care trebuie să o învăţăm şi implicaţia ei esenţială este că, iată, sistemul sanitar este o veritabilă arcă a lui Noe, de care oamenii se agaţă disperaţi. Lecţia este să pregătim sistemul sanitar bine, din timp, pentru că ştim că un nou dezastru va veni”, a declarat dr. Săndesc, potrivit dcnews.ro.

Care sunt posibilele soluții

Vicepreședintele SRATI consideră că abordarea trebuie să fie mai largă, inclusiv la nivelul medicilor de familie.

„În ultimii 20 de ani s-au făcut tot felul de campanii şi au apărut şi antibiotice noi cu care reuşim să luptăm în ATI, dar abordarea trebuie să fie mai largă, globală, inclusiv la nivelul medicilor de familie.

Există o presiune a societăţii, vine copilul cu febră şi cum să nu îi dai antibiotic? De multe ori există această presiune, iar medicul are responsabilitatea să reziste şi să explice că e periculos să expui corpul la un antibiotic despre care nu se ştie dacă va face bine, dar sigur va face rău.

E nevoie de aşa ceva în special pentru limitarea antibioterapiei inutile. Şi reglementările ar trebui să fie mai stricte. Să nu se mai dea cu lejeritate în farmacie antibiotice fără reţete.

Fenomenele acestea se întâmplă. O otită la un copil nu necesită antibiotic. Vedem această proliferare şi la pandemia COVID-19, care a favorizat cumva devierea de la orice recomandări”, a precizat specialistul.

sursă: dcnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

35 de polițiști locali din Alba Iulia vor fi concediați. Ce restructurări mai face Gabriel Pleșa și câți bani se vor economisi

Publicat

politie locala

Mai mulți angajați ai Primăriei Alba Iulia vor fi concediați în următoarea perioadă. Măsura vine în urma auditului realizat la nivelul Primăriei, audit care a costat 25.000 de euro. 

Mai exact vor fi concediați 35 de polițiști locali și va dispărea postul de director, care acum este vacant. 

În urma reorganizării aparatului Primăriei, prin concedieri și mutări în funcții ierarhic inferioare se va face o economie, de 287.276 euro pe an. 

De asemenea se va renunța la 8 posturi de conducere din cadrul instituției.

Măsura a fost votată, marți 28 septembrie în ședință de Consiliu Local.

Potrivit proiectului care a ajuns pe masa consilierilor locali, înainte de reorganizare în structura Poliției Locale există 178 de posturi, iar ulterior va avea 143.

Modificările sunt propuse cu data de 1 ianuarie 2022.

Direcția Poliția Locală se va transforma în Serviciul Poliția Locală.

În subordinea Serviciului Poliția Locală vor fi:

Biroul de Ordine și liniște publică (cu un șef birou și 36 de posturi de polițiști locali, toate în prezent ocupate).

Biroul Disciplină în construcții afișaj stradal se redenumește Birou Disciplină în construcții, iar funcționarii publici vor fi numiți în cadrul noii structuri redenumite.

Biroul Paza Bunurilor I (45 de posturi de agent de pază și unul de șef birou) și Biroul Paza Bunurilor II (1 șef birou și 40 de agenți de pază) se desființează și se înființează Compartimentul Paza Bunurilor – structură nouă cu 51 de funcții de execuție cu studii generale/medii.

Prin această reorganizare, se desființează și posturile de șef birou și 35 de funcții de agent de pază, din 1 ianuarie, se arată în documentație, dar se mai precizează că funcțiile de agent de pază se redenumesc în agent de securitate și că ulterior se va stabili un regulament de organizare a concursului pentru ocuparea funcțiilor contractuale de agent pază/agent de securitate.

Compartimentul Circulația pe drumurile publice – va fi înființat, cu 16 posturi de execuție (polițist local: doar unul dintre aceste posturi este vacant)

Compartimentul juridic, implementare, O.V., baze de date, evidența persoanelor, corespondență – va fi înființat (cu 9 posturi de execuție/ polițist local și un șofer; doar unul dintre aceste posturi este vacant)

Compartiment Logistic-Armament – va fi înființat (cu 3 posturi de consilier, referent, șofer, toate ocupate)

Compartiment Protecția Mediului Comercial – va fi înființat (cu 8 posturi de polițist local, din care ocupate sunt șapte)

Compartiment Dispecerat, Monitorizare – va fi înființat (cu 7 posturi, unul vacant)

Prin noua structură, sunt desființate Biroul Evidență persoane, intervenție, însoțire (11 posturi), inclusiv funcția de șef birou, care devine consilier superior la compartiment juridic; Biroul Circulație pe drumurile publice (17 posturi) care devine compartiment; Biroul dispecerat (6 posturi) – devine compartiment și cel de instruire/logistică/protecția mediului (15 posturi) ce devine și el compartiment.

Primarul Gabriel Pleșa a transmis un comunicat de presă cu privire la reogranizarea din cadrul Primăriei.

Gabriel Pleșa a împlinit un an la conducerea Primăriei Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Radiografia unui an cu Gabriel Pleșa la Primăria Alba Iulia: Promisiuni din campania electorală vs. realitatea din teren. SONDAJ

Ce a spus Gabriel Pleșa

”În urma auditului efectuat la nivelul primăriei municipiului Alba Iulia, am putut să ajungem la o serie de concluzii obiective, prin care vom reuși să eficientizăm activitatea instituției, chiar dacă asta va însemna ca unii angajați să își găsească un alt job.

În urma unei prime reorganizări, votată, astăzi, de către Consiliul Local Alba Iulia, vor fi eliminate mai multe posturi de conducere și vor fi desființate astfel mai multe Birouri, urmând ca acestea fie să se transforme în simple compartimente, fie să dispară cu totul.

Economia care se va resimți la bugetul local este de aproximativ 1.419.144 lei/an, urmând ca Primăria Municipiului Alba Iulia să renunțe la 8 posturi de conducere, 5 dintre acestea fiind numai din aparatul de specialitate al primarului.

Cealaltă problemă care rămâne nerezolvată este continuitatea mai multor departamente, unde avem nevoie să formăm urgent profesioniști care să asigure pe mai departe o funcționare normală sau chiar să dinamizăm și mai mult activitatea, în raport cu cetățenii urbei.

Avem foarte multe așteptări de la toți angajații primăriei și ne dorim ca aceștia să înțeleagă faptul că sunt în slujba fiecărui cetățean și că aceștia trebuie tratați cu respect, la fel cum regretăm că unii dintre actualii angajați ne vor părăsi.

Sunt și departamente deficitare, unde avem nevoie de specialiști foarte bine pregătiți care să dea un suflu nou. Tocmai din acest motiv, am propus spre înființare Biroul de Digitalizare, structură prin care ne dorim să angajăm profesioniști care vor ajuta la digitalizarea serviciilor primăriei. Sperăm să rezolvăm acest deficit de personal și să găsim profesioniști adevărați, dornici să îmbunătățească imaginea administrației publice locale.

Cele mai multe reduceri de personal vor fi făcute, este adevărat, la Poliția Locală Alba Iulia.

De altfel, urmează ca Direcția Poliția Locală să se transforme în Serviciul Poliția Locală, urmând ca cele mai multe posturi de conducere să dispară definitiv.

Albaiulienii au nevoie să se simtă siguri pe străzi, să luptăm cu fenomenul infracțiunilor și al violențelor, dar și cu cerșetoria care a invadat de câteva luni bune orașul nostru.

Iar acest lucru se va face având polițiștii locali în stradă și nu prin birouri.

Din Aparatul de Specialitate al Primarului, Direcțiile, Serviciile și Birourile care se vor desființa sau vor fi transformate în Compartimente sunt: Serviciul Baze Sportive și Agrement – se transformă în compartimente; se desființează postul de Șef centru la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică;

Din cadrul Poliției Locale, Biroul Circulația pe drumurile publice – devine Compartiment; Biroul Juridic, Implementare P.V, Baze de date, Evidența Persoanelor, Corespondență, din cadrul Politiei Locale – devine Compartiment; Biroul Dispecerat, Monitorizare – devine Compartiment; Biroul Evidența Persoanelor, Intervenție, Însoțire – se desființează”, a declarat Gabriel Pleșa.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba angajează inginer silvic. Concurs de încadrare directă din sursă externă, pe funcție de ofițer. Condiții

Publicat

sediul IPJ Alba

Pe lista celor 19 posturi scoase de concurs în această perioadă de Inspectoratul de Poliție Județean Alba se află și cel de ofițer, specialitatea „ordine publică – silvicultură”.

Candidații trebuie să aibă pregătire de inginer silvic, iar persoana care va câștiga concursul va fi angajat la Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Vezi și IPJ Alba: 19 posturi scoase la concurs pentru angajări din sursă externă. LISTA și condiții pentru candidați

Înscrierile se fac până în 5 octombrie, inclusiv în zilele nelucrătoare, online. AICI, detalii.

Pentru postul de ofițer, specialitatea „ordine publică – silvicultură” la Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, persoanele interesate să se înscrie trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de licență/specializarea silvicultură, exploatări forestiere sau studii universitare de licență, ciclul I (în sistem Bologna) în domeniul de licență silvicultură precum și o vechime de doi ani, în specialitatea studiilor.

Concursul va consta  în desfășurarea unei probe de evaluare a performanței fizice, care este eliminatorie și o probă scrisă, constând în rezolvarea unui test-grilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate