Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Primul zbor al unei aeronave pe deasupra orașului Alba Iulia. Celebrul dirijabil Graf Zeppelin făcea înconjurul planetei

Publicat

Primul zbor al unei aeronave pe deasupra orașului Alba Iulia s-a produs în 1929 și a fost reflectat de presa locală. 

Era vorba despre Graf Zeppelin, un dirijabil celebru în epocă. Aparatul venea din Germania și făcea turul lumii, într-un zbor istoric. 

”Aeronava Graf Zeppelin din Germania, într-un zbor mai lung, a trecut miercuri seară la ora 6 fics drept peste orașul nostru.

Frumosul sbor al impozantei nave de aluminiu – primul de acest fel pe la noi –  a produs senzație plăcută la toți câți l-au văzut.

Aeronava a venit dinspre Sibiu și se îndrepta spre Cluj” a scris ziarul Alba Iulia, după eveniment.

Articolul din ziarul local a fost scos la lumină de reprezentanții Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale.

Cel mai probabil, a fost un eveniment important în oraș. Aparatul strălucitor, care a plutit peste oraș, trebuie să fi lăsat o amintire unică.

YouTube video

Primul zbor complet în jurul lumii a trecut pe deasupra orașului Alba Iulia

În 1929, dirigibilul german LZ 127 Graf Zeppelin a efectuat unul dintre cele mai notabile trasee aeriene din istorie, cunoscut sub numele de „Traseul mondial al Graf Zeppelin” (World Flight of the Graf Zeppelin).

Acesta a fost primul zbor complet în jurul lumii realizat de un aeronavă.

Zborul a fost un eveniment spectaculos și unul dintre cele mai mari succese ale aviației la acea vreme.

Aeronava, sub comanda căpitanului Hugo Eckener, a decolat din Friedrichshafen, Germania, pe 7 august 1929.

În timpul călătoriei sale în jurul lumii, Graf Zeppelin a parcurs aproximativ 49.618 de kilometri (30.760 mile) și a făcut escală în mai multe orașe importante.

În timpul călătoriei sale în jurul lumii în 1929, Graf Zeppelin a traversat și a survolat Europa. După ce a plecat din Germania, aeronava a urmat un traseu către est, traversând Europa, și apoi a continuat spre est peste Asia și Pacific.

Deși nu există opriri specifice menționate în Europa în timpul acestei călătorii, Graf Zeppelin a traversat cerul multor țări europene, lăsându-și urme în istoria aviației civile.

Traseul său din Europa ar fi inclus țări precum România, Germania, Elveția, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda și altele.

Călătoria în jurul lumii a lui Graf Zeppelin a fost un eveniment semnificativ și a captat atenția întregii lumi, ceea ce a consolidat prestigiul și popularitatea dirijabilelor și a aviației civile în general în anii 1920 și începutul anilor 1930.

Dirijabilul a fost retras din serviciu după dezastrul Hindenburg din 1937 și casat pentru producția de avioane militare în 1940.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax