Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Gloria Costeiu, artista de 11 ani din Alba Iulia și pianul fermecat. Poveste despre familie, profesori și pasiunea pentru muzică


Publicat

O fată de 11 ani din Alba Iulia dovedește că ambiția și perseverența sunt importante încă de la vârsta copilăriei.

Avantajul unui talent pentru muzică este greu încercat în această perioadă, pentru cei care se pregătesc în domeniul artistic, dar Gloria a dovedit că se poate.

Este doar unul dintre exemplele care ar putea inspira și alte generații, chiar și în aceste vremuri dificile.

Gloria-Iris Costeiu este elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și are deja peste 20 de premii și diplome la concursuri de profil din țară și din străinătate, unele dintre ele câștigate pe timpul pandemiei. Ne-a dezvăluit cum a ajuns să-și dezvolte pasiunea pentru muzică și pian și cum reușește să evolueze artistic, chiar și în în această perioadă.

”La vârsta de 3 ani, am primit cadou o orgă. M-a fascinat din prima clipă. Am început să cânt la ea în fiecare zi, compunând melodii pentru toate jucăriile mele”, povestește Gloria, care de pe acum planifică o carieră în domeniul artistic, cu recunoștință pentru sprijinul oferit de familie și profesori.

Gloria are propriul canal Youtube și vorbește fluent engleza. ”Printre materiile mele preferate se află limba română și engleză. Îmi place să citesc și să compun povești sau poezii. Limba engleză mi se pare foarte ușoară și îmi place să o vorbesc”, spune Gloria.

Profesoara de pian Vera Zelenskaia, cea care i-a îndrumat pașii Gloriei încă de la 6 ani, spune că fata nu se teme de dificultăți și studiază cu răbdare lucrări dificile, iubește lucrările strălucitoare și emoționale. Gloria preferă compozitorii romantici.

”Compozitorii mei preferați sunt Muzio Clementi și Frederic Chopin. Momentan studiez muzica clasică, însă în viitor aș vrea să încerc mai multe genuri muzicale”, mărturisește Gloria.

Tânăra pianistă recunoaște că e greu să desfășoare orele instrumentale online, dar asta nu a împiedicat-o să participe la competiții, tot online.

”Este foarte dificil să fac orele instrumentale prin intermediul online. Deseori sunt întreruperi, iar calitatea sonoră e foarte slabă. Aștept cu nerăbdare să avem posibilitatea de a ne întoarce la școală.

În această vară am participat la mai multe competiții online. Îmi lipsește foarte mult publicul, juriul și competitorii. Emoțiile nu dispar nici online, ceea ce consider că e un lucru bun însă prefer mult mai mult concursurile fizice.

Cel mai mult m-a impresionat participarea mea la olimpiada zonală din Timișoara. Sala era impresionantă, cu acustică deosebită, iar pe scenă m-am simțit minunat. Atunci am realizat cât de bine mă simt cântând la pian și că vreau să continui cu studiile pianului și să ajung pe scene și mai impresionante”, povestește Gloria.

Eleva Liceului de Arte recunoaște contribuția profesorilor ei la performanța de până acum.

”Am avut șansa să fiu îndrumată de profesori deosebiți începând încă de la grădiniță. Educatoarea mea, Camelia Cîmpian m-a învățat să fiu ambițioasă și determinată. Învățătoarea mea, Geta Mărginean m-a ajutat să cred în mine și în visele mele. Având o clasă cu colegi foarte talentați, dânsa ne-a insuflat că toți suntem unici și avem calități deosebite. Doamna Vera Zelenskaia, profesoara mea de pian alături de care studiez pianul încă de la vârsta de 6 ani, m-a învățat tot ce știu în studiile muzicale și nu numai”, mai spune Gloria.

Și nu se oprește aici. Gloria se gândește de pe acum la o carieră artistică.

”Pe viitor îmi doresc să cânt într-o trupă. Vizez la o carieră artistică, sunt pasionată și de fotografie și modă, deci deja fac parte din lumea artiștilor”, a povestit Gloria.

Detalii interesante despre evoluția unui copil talentat le-am aflat de la profesoara de pian, Vera Zelenskaia.

”Încă din copilărie, Gloria era un copil foarte dezvoltat și muzical, iar când a venit timpul să meargă la școală, părinții ei au decis, fără îndoială, ca ea să-și dezvolte abilitățile muzicale.

La vârsta de 6 ani, după ce a promovat cu succes examenele de admitere la clasa pregătitoare Liceul de Arte „Regina Maria”, Gloria a ales independent atât instrumentul principal – pian, cât și profesorul”, spune Vera Zelenskaia, profesoara de pian a Gloriei.

Dorința Gloriei de a studia cu acest profesor a fost influențată de părerea prietenilor ei mai în vârstă, care studiaseră deja la Liceu și obținuseră rezultate bune în clasă sub îndrumarea acestuia.

”De la primele lecții, Gloria s-a arătat a fi o elevă capabilă. Are o gândire logică bine dezvoltată, care este necesară pentru transferul semnificativ al conținutului operelor muzicale, o memorie excelentă, imaginație colorată, auz muzical bine dezvoltat, seriozitate și organizare, precum și brațe mari și flexibile, ceea ce este foarte important pentru un pianist”, spune Vera Zelenskaia.

Calități de artist

Profesoara Vera Zelenskaia spune că Gloria este o fată sensibilă, o opinie personală pronunțată, încredere și stabilitate în interpretarea pe scenă. Evidențiază și importanța sprijinului oferit de familie.

”Lecțiile profesionale de muzică sunt un proces sistemic foarte complex care necesită angajamentul și interacțiunea deplină a unui profesor, elev și părinți.

Înțelegerea și sprijinul familiei sunt foarte importante, iar Gloria este foarte norocoasă – părinții ei fac tot posibilul pentru ca dezvoltarea Gloriei să fie cât mai reușită. Familia își planifică viața în primul rând în conformitate cu studiile Gloriei.

Primele spectacole ale Gloriei pe scena mare au început la vârsta de 6 ani. la Concursul „Pro piano România” Cluj. Atmosfera creativă, aprecierile înalte ale juriului și atmosfera minunată a sălii Muzeului de Etnografie au inspirat copilul să continue studii serioase.

În fiecare an, Gloria a participat la concursuri și concerte organizate atât de profesorul ei, cât și de administrația liceului. Nu se teme de dificultăți și studiază cu răbdare lucrări dificile, iubește lucrările strălucitoare și emoționale.

Repertoriul ei este divers, acestea fiind: J.S.  Bach, M. Clementi, E. Grieg, F. List, F.  Chopin, P.I.  Ceaikovski, F.  Mendellsohn – Bartoldy – lucrări de diferite stiluri, dar Gloria însăși preferă compozitorii-romantici”, spune Vera Zelenskaia.

Evoluția profesională continuă a Gloriei și motivația pentru lecțiile de pian s-au bazat în primul rând pe tradițiile consacrate și pe sistemul de educație muzicală din clasa profesoarei sale, educație care este mult mai profundă și mai voluminoasă decât a învăța pur și simplu să cânte la pian.

Vera Zelenskaia încearcă să unească toți copiii și părinții într-o familie prietenoasă, creativă, se străduiește să educe calități umane, cum ar fi decența, responsabilitatea, înțelegerea reciprocă și bunătatea, precum și să dezvolte la copii toate calitățile necesare unui artist, muzician, pianist. Elevii comunică foarte mult între ei, cântă adesea concerte de clasă, participă la competiții.

”Dacă vorbim despre calitățile umane, atunci Gloria este o persoană foarte amabilă și deschisă, iubește comunicarea și prietenii. Încă din copilărie, se grăbea să vină cât mai devreme la școală, astfel încât să aibă posibilitatea de a comunica cu colegii. Este pozitivă și prietenoasă,  întotdeauna gata să împartă totul cu prietenii, îi place să facă surprize și să ofere cadouri. Este atletică, veselă, își iubește și își apreciază familia”, mai spune profesoara de muzică.

Ce spun părinții Gloriei

”Ca părinți, suntem binecuvântați cu așa fiică. Noi, ca adulți, avem multe de învățat de la ea. Are încredere în ea, determinare, este foarte ambițioasă, responsabilă, recunoscătoare. Tot timpul programul de familie îl facem în funcție de orele ei de studiu. Bineînțeles, de multe ori ne gândim dacă am ales bine școala, dacă nu e prea mult pentru ea, dar suntem mulțumiți că am ales o școală vocațională. Este pe mâini bune și profesorii sunt deosebiți. Pe doamna Vera o iubim și ne bucurăm că e alături de noi. Sperăm ca muzica și pianul mai ales să îi fie prietenul de suflet al Gloriei. Ce ne-am face fără muzică?”, spune mama Gloriei, Irina Costeiu.

Lecțiile de muzică necesită practicarea zilnică la pian, dar atunci când Gloria are timp liber este fericită să-și ajute părinții.

Gloria iubește foarte mult să studieze, își respectă și își iubește profesorii și colegii și vrea ca Liceul de Arte „Regina Maria” să redeschidă ușile cât mai curând posibil. ca să reia cursurile la pian.

Gloria a reușit nu doar victoriile în competițiile naționale și internaționale, ci și participarea la proiectele Liceului de Arte, în parteneriat cu Conservatorul din București și cel din Cluj: a luat parte, cu succes, la două clase de master cu profesori de talie internațională ai acestor conservatorii.

Premiile obținute de Gloria Costeiu

Concursuri pian
Grupa pregătitoare
-Diplomă de excelență, Festivalul “Prietenii Muzicii”
Clasa I
-Diplomă de excelență, Festivalul “Johann Sebastian Bach”
-Diplomă de excelență, Festivalul “Prietenii Muzicii”
-Premiul II, Concurs internațional piano “Modus Vivendi”
Clasa a II-a
-Premiul I, concursul “Tinere Talente” Oradea
-Premiul de excelență, Festivalul “Johann Sebastian Bach”
-Premiul II, concurs “Sigismund Toduță” Deva
-Premiul II, concurs “Prietenii Muzicii” Cluj-Napoca
-Premiul III, concurs internațional “Clara Peia” Lugoj
Clasa a III-a
-Diplomă de excelență, festivalul “Johann Sebastian Bach”
-Premiul II, “Prietenii Muzicii”
-Premiul I, Olimpiada națională de interpretare instrumentală-faza județeană
-Premiul III, Olimpiada națională de interpretare instrumentală- etapa zonală
-Premiul II, concursul regional “Tinere Talente” Oradea
Clasa a IV-a
-Premiul II, concurs național “Prietenii Muzicii”
-Premiul I, Olimpiada națională- faza județeană
-Premiul II, Olimpiada națională- etapa zonală
-Premiul II, “Golden Europe/Star 2020-2021
-Premiul III , “Gates of Hope” – Israel
-Premiul III, “Fiestalonia Milenio” – Spania
Clasa a V-a
Premiul III, Concurs Internațional “Caspi Art” – Turcia
Premiul I, “Digi Form Art” Polonia


Premiul I, Festivalul Internațional
Rezonanțe Sonore – BucureștiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în următoarele 2 săptămâni. Cât timp va fi mai cald și când va ninge. Prognoza meteo pe regiuni, până în 31 ianuarie

Publicat

Meteorologii anunță vreme foarte rece în primele zile ale acestei săptămâni, apoi în intervalul 22-24 ianuarie se încălzește. După 25 ianuarie temperaturile scad din nou, dar nu vor fi maxime negative.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pe regiuni din țară până în 31 ianuarie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, local geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.

Apoi vremea se va încălzi și, în jurul datei de 24 ianuarie, media minimelor va fi de 0-1 grad, pentru ca apoi să coboare ușor, iar până la finalul celor două săptămâni, să se situeze în general între -4 și -2 grade.

Maximele diurne vor fi de -6…-4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7-9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Ulterior, va avea loc o răcire ușoară, iar media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Precipitații slabe și pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 19 ianuarie, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 22 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3-4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade.

În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților la începutul primei săptămâni de prognoză, când vor fi temperaturi maxime de -8…-7 grade și minime de -14…-12 grade.

Apoi va avea loc o încălzire treptată, care va determina maxime diurne de 8 grade și minime nocturne de aproximativ 2 grade, în medie regională, în jurul datei de 23 ianuarie.

Apoi vremea se va răci ușor, iar valorile termice vor fi între 2 și 4 grade, ziua și -3…-1 grad, noaptea, în medie, în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 19 ianuarie și, din nou, începând cu data de 23 ianuarie până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de rece, caracterizată prin valori maxime de -3…-2 grade și minime de aproximativ -9 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 21 – 23 ianuarie, când se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 11-12 grade, iar a celor minime de 4-5 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în ușoară scădere, astfel încât, în intervalul 24 – 31 ianuarie, temperaturile maxime vor fi de 6…8 grade, iar minimele nocturne vor scădea, în medie regională, spre -1….1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va deveni semnificativă după data de 23 ianuarie, astfel încât, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, acestea se vor semnala frecvent.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi semnificativ în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile maxime vor crește de la -4 grade la început, spre 11-12 grade pe 22 – 23 ianuarie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cea de a doua săptămână se va resimți un proces de răcire ușoară, care va determina, în intervalul 24 – 31 ianuarie, maxime diurne de 4-6 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară și se va concretiza prin valori medii de -11…-10 grade în primele dimineți, când vremea va fi local geroasă, pentru ca în jurul datei de 23 ianuarie să se înregistreze 4-5 grade, iar între 25 și 31 ianuarie să se înregistreze valori de -2…0 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 19 și 20 ianuarie, iar după data de 22 ianuarie acestea se vor semnala în fiecare zi.

MOLDOVA

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Maximele termice vor crește de la medii de -8…-6 grade, la medii în jurul a 10 grade, iar cele minime, de la medii de -16…-14 grade, la medii de 1-2 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 4-5 grade și ale minimelor, de -3…-2 grade. La începutul intervalului vor fi ninsori slabe, izolate, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

DOBROGEA

În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea, dar până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere semnificativă. Temperaturile diurne vor crește de la medii de -3…-2 grade, la medii în jurul a 13 grade, iar cele nocturne, de la medii de -10…-8 grade, la medii de 6-7 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere ușoară și treptată spre medii ale maximelor de 6-8 grade și ale minimelor, de 1-2 grade. La începutul intervalului, doar trecător va mai ninge slab. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

MUNTENIA

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor marca o creștere importantă. Maximele termice vor crește de la medii de -2…-1 grad, la medii de 10-11 grade, iar cele minime, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 3…4 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 6-8 grade și ale minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

OLTENIA

La începutul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea. Până în jurul datei de 22 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ și astfel, maximele vor crește de la medii de -1…0 grade, la medii în jurul a 9 grade, iar minimele, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 2-3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea ușoare variații, media maximelor va fi de 6…8 grade, iar cea a minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii relativ extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Căprioarele au ieșit la joacă prin zăpadă. Imagini amuzante surprinse în Parcul Național Apuseni

Publicat

Imagini inedite au fost surprinse de o cameră de monitorizare amplasată în Parcul Național Apuseni. Aparatul de filmat a surprins un grup de căprioare care se jucau prin zăpada proaspăt depusă.

Imaginile au dat sens activităților de monitorizare în prima zi a anului. Căprioarele se antrenează într-un joc de-a prinselea, nestingherite de prezența camerei de supraveghere.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj , Bihor şi Alba, din care 50.793 de hectare sunt păduri.

F. Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Moduri de a vă îmbunătăți regimul alimentar, fără legătură cu dietele pentru slăbit. Regula celor 5 legume și fructe

Publicat

Nu este nevoie să începem neapărat o dietă pentru slăbit, pentru a mânca sănătos. Trebuie să o facem în fiecare zi și să ne amintim de regula care spune că zilnic trebuie să consumăm minimum 5 alimente și fructe diferite. 

Alimentele fermentate, care au fost transformate de activitatea microorganismelor vii, inclusiv bacterii, drojdie și mucegaiuri, sunt considerate de către oamenii de știință bune pentru sănătatea noastră.

Acestea includ iaurt, chefir și câteva brânzeturi. Unii dintre acești microbi, atunci când sunt ingerați ca parte a alimentelor fermentate, călătoresc prin tractul digestiv pentru a susține trilioanele de microbi care trăiesc deja în intestin, conform cercetărilor.

Studiile au legat o compoziție sănătoasă a microbilor intestinali de funcționarea sistemului imunitar, funcțiile metabolice ale corpului și multe alte aspecte ale sănătății.

Cu toate acestea, nu toate alimentele fermentate conțin microorganisme vii, deci este important să verificați eticheta.

De exemplu, varza murată sau alte murături pot fi preparate cu oțet sau pasteurizate, proces care ucide bacteriile.

Experimentați și altfel de cumpărături

Mâncăm un număr relativ mic de alimente, doar 15 plante furnizând 90% din caloriile lumii, chiar dacă există mai mult de 7.000 de specii de plante comestibile.

Consumul unei game largi de alimente pe bază de plante este considerat a fi bun și pentru microbii intestinali.

Jumătate din aportul de legume din lume este alcătuit din mazăre, roșii (din punct de vedere tehnic un fruct), ceapă și morcovi, potrivit The British Nutrition Foundation.

Aceste patru legume sunt forte bune când vine vorba de nutrienți, dar diferite legume oferă cantități diferite și combinații de nutrienți, deci varietatea este importantă.

Orezul ca tăiței și paste este indicat. Dar orzul perlat și quinoa sunt, de asemenea, ușor de gătit.

Mulți oameni nu mănâncă cele două porții recomandate de pește pe săptămână, dintre care una ar trebui să fie pește gras.

Peștele oferă nu numai proteine ​​și mai multe vitamine și minerale, dar peștele gras – inclusiv somonul, stavridul, sardinele și tonul proaspăt – conțin acizi grași omega-3 cu lanț lung, ceea ce cercetările sugerează că sunt importante pentru funcția creierului.

Este o idee bună să vă modificați și gustările. Nucile sunt o opțiune bogată în proteine, bogată în nutrienți, care vă va face să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.

Gătiți acasă, mai mult decât aveți nevoie pentru o masă

Este ușor să dublați ingredientele atunci când gătiți un curry, supă, tocană, ardei iute, lasagna sau plăcintă. Surplusul din această mâncare îl puteți congela.

Dar asigurați-vă că etichetați totul înainte de al pune în congelator, astfel încât să știți ce dezghețați.

Economisiți timp, iar mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă.

Regula celor cinci fructe și legume diferite, pe zi

Mai puțin de o treime din adulți consumă cinci fructe și legume pe zi, cum spune regula unei alimentații sănătoase.

O porție are aproximativ 80g – o mână de legume mai grele, cum ar fi broccoli și roșii, sau două mână de frunze, cum ar fi spanacul și varza.

Puteți combina diferite fructe și legume pentru a face o singură porție, deci merită să includeți cantități mici în mese ușoare și gustări.

Fasolea și leguminoasele, în orice cantitate, ele nu se pun la socoteală mai mult de o porție deoarece, deși sunt o sursă bună de fibre, conțin mai puțini nutrienți decât alte fructe și legume.

Fructele uscate contribuie la consumul de cinci fructe și legume pe zi, deoarece conține o mulțime de fibre, dar porția recomandată este de 30g datorită densității caloriilor și a zahărului.

O porție (150 ml) de suc de fructe sau de smoothie contează, de asemenea, dar oricât ai bea, nu contează niciodată mai mult decât o singură porție, deoarece are un conținut scăzut de fibre și un conținut ridicat de zahăr.

Cartofii nu contează, din cauza conținutului lor de amidon, deși conțin substanțe nutritive.

Cu toate acestea, cartofii dulci sunt recomandați.

Gătiți de la zero

Mai mult de jumătate din alimentele cumpărate dinsupermarket sunt ultra procesate, potrivit unui raport publicat de Cambridge University Press.

Este mult mai bine să nu utilizați alimente semi-preparate, deși acestea necesită mai puțin timp de gătire.

Sursă: BBC.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Culorile anului 2021: ”combinaţia care subliniază nevoia înnăscută a oamenilor de a fi văzuţi, de a le fi ascultată vocea”

Publicat

Două nuanţe de gri şi galben au fost alese de Pantone pentru a forma culoarea anului 2021. Ultimate Grey şi Illuminating, două nuanţe independente care subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc, exprimă cel mai bine starea din 2021, relatează News.ro.

Practic şi solid, dar în acelaşi timp cald şi optimist, aşa este descrisă uniunea creată de Pantone. Este una care emană putere şi pozitivism. Combinaţia dă oamenilor speranţă, spun experţii institutului. „Avem nevoie să simţim că totul va deveni mai luminos – este esenţial pentru spiritul uman”.

Pantone 13-0647 Illuminating este un galben vesel, luminos, impregnat cu putere solară. Pantone 17-5104 Ultimate Gray este emblematic pentru elemente solide, de încredere, nemuritoare şi care oferă o bază fermă.

Încurajând spiritul, combinaţia subliniază nevoia înnăscută a oamenilor de a fi văzuţi, vizibili, recunoscuţi, de a le fi ascultată vocea.

Experţii Pantone aleg de peste 20 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate