Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lactalis păstrează Albalact, în condițiile în care ÎNCHIDE alte două fabrici în România. Comunicatul ”liniștitor” al francezilor

Publicat

Grupul Lactalis a anunțat că păstrează Albalact, fabrica din județul Alba, în contextul în care a decis închiderea fabricilor din Floreni şi Vatra Dornei, pe motiv că eficientizarea activităţii acestora nu a reuşit, potrivit directorului general al companiei, Giampaolo Manzonetto.

O parte dintre angajații care vor fi concediați în cele două locații, ar putea ajunge la Albalact, dacă vor accepta relocarea. De asemenea, tot aici ar putea ajunge o parte din activitatea din celelalte fabrici.

Directorul grupului Lactalis România a încercat să explice, într-un comunicat de presă, motivele pentru care s-a ajuns la închiderea celor două fabrici.

Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producție și a investițiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerințelor de performanță și siguranță ale Grupului Lactalis.

Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și nouă realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea business-ului nostru în România și să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie.

A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local.

Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis în România, ne dorim în continuare să menținem business-ul și să-l creștem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică națională, prin noi investiții și noi locuri de muncă.

În egală măsură, suntem preocupați să protejăm drepturile fiecăruia dintre colegii noștri afectați de concediere și să reducem cât de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor”, a declarat Giampaolo Manzonetto, director general al grupului Lactalis România.

Grupul Lactalis include companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Lactate Harghita şi Rarăul, cu afaceri cumulate la nivelul anului 2018 (ultimele date disponibile) de peste 1,2 miliarde de lei.

Raportat la acest rezultat şi la o piaţă de 4,6-4,8 mld. lei anual, Lactalis deţine un sfert din cifra de afaceri din industria laptelui din România, consideră jurnaliștii de la Ziarul Financiar.

Din cele mai mare zece companii din industria laptelui, Lactalis deţine trei: Albalact (liderul pieţei), Covalact şi Dorna Lactate.

Oficialii grupului francez au menţionat că au ajuns la un punct în care investiţiile nu presupuneau doar teh­nologizare, ci şi lucrări importante de construcţie şi era necesară şi extinderea capacităţii de depozitare pentru produsele finite.

  • „În acest caz, ne-am confruntat atât cu costul investiţional foarte mare, cât şi cu lipsa terenului disponibil“ – Giampaolo Manzonetto.

Procesul de închidere al celor două fabrici se va încheia la sfârşitul lunii august, iar „măsura concedierii colective presupune des­fiin­ţarea a 158 de locuri de muncă.

Potrivit Lactalis, decizia nu afectează în niciun fel procesul de colectare a laptelui de la producătorii locali, deoarece laptele colectat va fi direcționat către alte fabrici.

Grupul Lactalis rămâne cel mai mare colector de lapte din România, cu aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat și procesat anual.

Companiile românești din Grupul Lactalis vând peste 200.000 de tone de produse finite în fiecare an și au o cifră de afaceri de aproape 250 milioane euro (281 milioane dolari).

”Numărul exact al persoanelor ce urmează a fi concediate îl vom putea comunica numai după ce vom şti dacă există salariaţi interesaţi să-şi continue acti­vitatea în cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis România”, au spus reprezentanţii companiei.

Întrebaţi unde vor fi mutaţi angajaţii, care este unitatea de procesare în care urmează să lucreze, re­pre­zentanţii grupului au spus că în cadrul ce­lor­lalte companii româneşti din grupul Lactalis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax