Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termen limită pentru declararea veniturilor din activităţi agricole. Vezi ce conţine noul formular

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba reaminteşte că au fost modificate o serie de dispoziţii cu privire la veniturile din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit. Astfel, Formularul 221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” a fost modificat. Totodată, a fost prelungit termenul de depunere a declaraţiei pentru anul fiscal 2013 până marţi, 25 iunie.

Modelul şi conţinutul formularului 221 au fost aprobate prin Ordinul preşedintelui ANAF nr.641/2013 şi poate fi obţinut direct, gratuit de la sediile administraţiilor fiscale sau poate fi descărcat de pe website-ul ANAF, la adresa: www.anaf.ro, secţiunea Formulare şi programe utile/Toate formularele cu explicaţii/Formularele fiscale ordonate după număr.

Contribuabilii/asocierile fără personalitate juridică/care realizează venituri din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit, în cazul cărora au fost modificate elementele de impozitare prevăzute la art. 72 alin (2) din Codul Fiscal (modificarea plafoanelor neimpozabile sau modificarea structurii suprafeţelor cultivate/capetelor de animale/ familiilor de albine) şi care au depus declaraţia până la data intrării în vigoare a Legii nr.168/2013 vor depune o nouă declaraţie până la data de 25 iunie 2013, care va cuprinde informaţii privind suprafeţele cultivate/capetele de animale/familiile de albine deţinute la 25 mai 2013.

Noua declaraţie depusă (care înlocuieşte declaraţia depusă iniţial) se va completa, după caz, atât pentru poziţiile nemodificate, cât şi pentru poziţiile modificate (de la grupa Produse vegetale, rândurile 11,12 şi respectiv de la grupa Animale: rândurile 1 – 4, 6 din formularul 221) şi va cuprinde informaţii privind suprafeţele cultivate/capetele de animale/ familiile de albine deţinute la 25 mai.

Obligaţii declarative:

Au obligaţia depunerii formularului  221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” persoanele fizice care obţin, în mod individual, venituri din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

b) exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea;

c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Nu au obligaţii de declarare şi nu datorează impozit potrivit prevederilor legale:

a) persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică ce deţin cu orice titlu suprafeţe de teren destinate producţiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde, precum şi pentru păşuni şi fâneţe naturale, destinate furajării, pentru care venitul se determină pe baza normelor de venit

b) contribuabilii arendatori, care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor

c) contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole şi îşi desfăşoară activitatea în mod individual, sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică în limitele neimpozabileprevăzute la art.72 alin (2) din Codul Fiscal

d) contribuabilii care obţin venituri din exploatarea păşunilor şi fâneţelor naturale.

Termen de plată a impozitului:

Impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit se achită la bugetul statului în două tranşe egale, de 50% din impozit, până la 25 octombrie 2013, respectiv 15 decembrie 2013.

Vezi mai jos Formularul 221 (click pe foto pentru a mări):

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax