Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Platforma eMAG a fost amendată cu 50.000 de lei de ANPC, pentru neregulile din promoțiile de Black Friday

Publicat

Platforma de comerț online eMAG.ro a fost amendată de inspectorii ANPC cu 50.000 de lei pentru nereguli descoperite de Black Friday, se arată într-un comunicat transmis de ANPC luni dimineață.

„Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a controlat platforma operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online (reduceri, promoții)”, precizează reprezentanții instituției.

Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:

„1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul:

“Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând nici o altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.

2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii”.

Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ss

    luni, 15.11.2021 at 12:15

    I-ati bagat in faliment cu tentativa voastra de „amenda”, ce sa zic…pentru ei 50.000 lei, (10.000 €) = 0,0000……

  2. LUTZ HESSE

    luni, 15.11.2021 at 12:42

    EMAG RADE DESPRE 50000 LEI…….CU SIGUR PESTE 200.000 PRODUSE VANDUTE LA EMAG BLACK FRIDAY(SAU MAI MULT)…..EMAG NICI INTERESEAZE ACEST SUMA:::)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax