Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Prețurile la alimente, medicamente și utilități pot fi PLAFONATE, potrivit decretului emis de președintele Iohannis

rafturi supermarket

Publicat

Prețurile la alimente, medicamente, aparatură medicală, energie și carburanți pot fi plafonate în perioada următoare, se arată în decretul de prelungire a Stării de Urgență, emis astăzi de președintele Klaus Iohannis. 

Anunțul a fost făcut de președinte și se regăsește în articolul 19 al decretului. De asemenea, documentul mai prevede măsuri pentru asigurarea continuității în aprovizionare.

”Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități. Am adăugat în drecet o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie: în acest caz, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri” a spus președintele.

Art. 17. Se dispun măsuri pentru asigurarea continuității în aprovizionare, respectiv extracție, producție, procesare, transport, distribuție, furnizare, mentenanță întreținere și reparații a resurselor și materiilor prime și/sau semiprocesate necesare funcționării corespunzătoare a sistemului energetic național, precum și asigurarea continuității funcționării acestuia și a tuturor serviciilor de utilitate publică.

Art. 19. – Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.).

În situația în care se constată o scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pe piețele regionale, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte parțial sau integral în prețul final de la nivelul consumatorilor – se arată în decret.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate