Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme în programele Rabla. Ministrul Mediului: unele mașini second hand sunt mai scumpe decât cele noi, de același tip

Publicat

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat marți, într-o conferință de presă, că desfășurarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus este îngreunată din cauza întârzierilor de livrare a autoturismelor noi. Potrivit acestuia, s-a ajuns ca în cazul anumitor mărci să coste mai mult o mașină second hand decât una nouă, de același tip.

Ministrul a precizat că sunt posibile modificări ale programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Reamintim faptul că România trebuie ca până în 2026 să scoată din circlație 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, pentru a beneficia de fonduri europene pentru construcția de autostrăzi.

Vezi principalele declarații făcute de ministrul Mediului, de la minutul 46:14 

„Avem în implementare Rabla Plus și Rabla Clasic, programele clasice de înoire a parcului auto. Am stabilit luna trecută, împreună cu Asociația Municipiilor, să extindem programul pilot și până la data de 1 iunie să agreem modalitatea de implementare a acelui program de 3.000 de lei pentru orice mașină mai veche de 15 ani casată.

Prin acest program vom putea scoate din circulație anual 133.000 de mașini, pentru că avem la AFM un buget anual de 200 de milioane de lei. Vom asigura finanțare parțială, 50% și dacă autoritățile publice locale vor veni alături de noi și din câte vâd există un interes deosebit, vom putea implementa un program care să scoată mai multe mașini din circulație.

Trebuie să fim conștienți de faptul că pe piața auto sunt mari probleme. Pe piața auto nu se mai asigură niciun termen de livrare. Mașinile noi se aduc din ce în ce mai greu.

Avem probleme și în ceea ce privește programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Aproape săptămânal au loc discuții între producătorii și dealerii auto și respectiv AFM pentru a modela, opera schimbări în programele Rabla Clasic și Rabla PLus, în interesul producătorilor autohtoni și al dealerilor.

Din păcate s-a ajuns în situații absolut hilare: mașinile second hand să fie mai scumpe decât mașinile noi, la anumite mărci și anumite modele, pentru că industria nu mai poate față și nu mai poate să livreze mașini noi”, a declarat marți ministrul Tánczos Barna, la conferința de lansare a campaniei naţionale privind colectarea separată a deşeurilor de ambalaje „Un’ Doi Trei”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax