Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Tabletele școlare pentru trei licee din Sebeș au obținut finanțare europeană. Primăria atrage noi resurse la bugetul local

Publicat

Compartimentul Proiecte cu finanțare internă și internațională din Primăria municipiului Sebeș a elaborat și a depus șapte cereri de finanțare pentru decontarea din fonduri europene nerambursabile a costurilor prilejuite de achiziționarea de mijloace electronice pentru desfășurarea on-line a activităților didactice.

Proiectele se vor derula prin intermediul Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie competitivă, Acțiunea 2.3.3.

Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea e-educație.

În cadrul proiectelor au fost achiziționate din bugetul local și vor fi decontate din fonduri europene nerambursabile tablete pentru elevi cu abonament la internet și laptop-uri. Echipamentele achiziționate au respectat specificațiile tehnice minime prevăzute în ghidul de finanțare și instrucțiunile autorității de management.

Valorile prevăzute în cadrul bugetului au fost estimate pe baza analizei nevoilor transmise de către reprezentanții școlilor.

1. Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente / dispozitive electronice: tablete școlare cu abonament – 60 de bucăți, laptop-uri 5 bucăți.

Valoarea totală a proiectului cu TVA: 69.920,51 lei.

Cod SMIS proiect 145987. Punctaj obținut: 93 de puncte.

2. Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice: tablete elevi, cu abonament de utilizare internet – 140 de bucăți.

Valoarea totală a proiectului cu TVA: 127.282,40 lei.

Cod SMIS proiect 146255. Punctaj obținut: 92 de puncte.

3. Liceul German Sebeș

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice: tablete școlare cu abonament – 40 de bucăți, laptop-uri 3 bucăți.

Valoarea totală a proiectului cu TVA: 45.914,01 lei.

Cod SMIS proiect 146485. Punctaj obținut: 95,5 puncte.

Achiziția de echipamente și dispozitive electronice din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor în vederea desfășurării on-line a activităților didactice este în acord cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 144 din 24 august 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax