Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Iranul a lansat un atac major asupra Israelului. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Publicat

Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac major asupra Israelului, lansând sute de drone, rachete de croazieră și rachete balistice. „Marea majoritate” a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind „pagube minore”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.

„Regimul din Iran a lansat o serie masivă de 200 de drone ucigaşe, rachete balistice şi rachete de croazieră”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată.

„O serie de rachete iraniene au căzut pe teritoriul israelian, provocând pagube minore la o bază militară, dar fără a face victime”, a adăugat el.

Iranul a lansat un atac major asupra Israelului. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, duminică

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc, a anunţat preşedinţia malteză a Consiliului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine la 16:00” (20:00 GMT), a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat sâmbătă că „condamnă cu fermitate escaladarea gravă” reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut „încetarea imediată a acestor ostilităţi”.

Preşedintele american Joe Biden a asigurat sâmbătă Israelul de sprijinul său „neclintit” în faţa atacului Iranului. „Angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa ameninţărilor din partea Iranului şi a aliaţilor săi (din regiune) este neclintit”, a scris preşedintele american pe platforma X, postând o fotografie a unei reuniuni de urgenţă cu echipa sa de securitate naţională de la Casa Albă.

Iranul cere SUA să „stea departe” de conflictul cu Israelul

Iranul a cerut Statelor Unite să „stea departe” de operaţiunea lansată sâmbătă seara împotriva Israelului, care este „răspunsul”său la atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, relatează AFP.

„Desfăşurată în baza articolului 51 din Carta Naţiunilor Unite referitoare la legitimă apărare, acţiunea militară a Iranului este un răspuns la agresiunea regimului sionist împotriva sediului nostru diplomatic din Damasc”, explică misiunea iraniană la ONU.

„Cazul poate fi considerat închis. Cu toate acestea, dacă regimul israelian mai face o greşeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever”, avertizează mesajul misiunii la Naţiunile Unite.

sursa: Agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax