Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accidente de muncă grave, înregistrate anul trecut la firme din Alba: Zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestor evenimente

Publicat

Zece persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă petrecute în Alba sau la firme care sunt înregistrate în judeţ, anul trecut. În 2012, au fost înregistrate în total 97 de astfel de evenimente.

O situație statistică a accidentelor de muncă produse în anul 2012 în județul Alba arată că, pe parcursul anului trecut, au avut loc 97 de evenimente, în urma cărora cinci persoane și-au pierdut viața. De asemenea, în alte cinci cazuri, au fost constatate decesele unor angajaţi care lucrau pe şantierele unor firme din Alba sau care au murit în accidente rutiere în timpul orelor de serviciu, în judeţ sau în ţară.

În urma accidentelor de muncă petrecute în judeţul Alba, anul trecut, cinci persoane și-au pierdut viața: Gheorghe Micula, salariat al SC „Metalurgica Transilvana” SA Aiud, a murit într-un accident prin electrocutare, petrecut în 11 ianuarie 2012; Gheorghe Măcinic (SC „Aloref” SRL Alba Iulia) şi-a pierdut viaţa în 30 iulie 2012, după ce a căzut de la înălțime în timpul dezmembrării unei structuri metalice; Vasile Ignat a decedat la 17 august 2012, după ce a fost lovit de un buldoexcavator, într-un șantier de construcții la SC „Tori Trans” SRL Cricău; Dumitru Ciocârtău a murit pe data de 27 septembrie 2012, după ce a fost lovit de un buștean ce a căzut din autovehicul, în depozitul de material lemnos al SC „Transport-Montana” SRL Vinţu de Jos; Octavian Groza, angajat la „Mercado” SRL Oarda de Jos, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulație petrecut în comuna Şugag, la 1 octombrie 2012.

Cinci persoane au murit în accidente de muncă petrecute în alte zone ale ţării: Sorin Dorel Vancea, angajat la „Elit” Cugir, a decedat în 6 ianuarie 2012, în urma unui accident de circulaţie produs în judeţul Bihor; Ştefan Ţucă, decedat la 4 august 2012, pe şantierul de construcţii SC „VCST Automotive” SRL Alba Iulia, caz înregistrat de ITM Dolj, SC „Team Montage” SRL Craiova (confecţii metalice); Dragomir Virgil Vădan şi-a pierdut viaţa în 27 august 2012, pe un şantier de construcţii al SC „Hidroconstrucţia” SA Bucureşti, Sucursala Sebeş-Alba, într-un accident înregistrat de ITM Bucureşti; Petru Şandru, angajat al „Dunca Expediţii” SRL Dumbrăviţa (Timiş) a murit în 13 septembrie 2012, într-un accident de circulaţie pe DN 7, în zona localităţii Vinţu de Jos;  Anton-Ioan Bărbuleţ a decedat în 15 septembrie 2012, după ce a fost surprins de piese în mişcare a unei prese de confecţionat dale de pavaj, la SC „Semmelrock Stein+Design” SRL Giurgiu.

Alte patru persoane au rămas invalide, în urma unor accidente de muncă. Este cazul Rodicăi Radu, al cărei braţ drept a fost retezat, în 18 ianuarie 2011, în timp ce debita material lemnos la circularul pendular. Era angajată la „Translignum” SRL Alba Iulia. Ioan Nicolae Popa a fost înregistrat cu grad de invaliditate, în urma unui accident de muncă petrecut în Austria, în 9 iulie 2011, când a fost surprins de un balot de material cherestea cazut din autocamion. A fost angajat „Tomiflex Group” SRL Alba Iulia. Florin Vasile Oprean , angajat al  „Holzindustrie Schweighoffer” SRL Sebeş, a fost accidentat de un motostivuitor, în 7 noiembrie 2008. Ioan Notar, în 18 mai 2012, în timp ce asista la o manevră făcută de un motostivuitor, a fost surprins de o piesă declanşată de acesta. Bărbatul era salariat al SC „Betel Curăţenie şi Promptitudine” SRL Sebeș. În toate aceste cazuri, ITM Alba a desfăşurat cercetări pe parcursul anului trecut.

Cele mai multe dintre accidente s-au petrecut în sectoarele de fabricare a de mobilei (23), de industrie alimentară (18) şi prelucrarea de lemn (17).

Societățile comerciale care au înregistrat mai multe accidente pe parcursul anului trecut sunt: SC „Atero” SRL din Sebeș (15 accidente), SC „Elit” SRL din Cugir (10 accidente), SC „Simple” SRL din Sebeș ( 7 accidente), SC „Parom Impex” SRL Petrești (4), SC „Salprest” SRL Alba Iulia (3), SC „Kronospan” Sebeș SRL (3), SC „Holdzindustrie Schweighofer” SRL din Sebeș (3), SC „Translignum” SRL Alba Iulia (2). Tot câte două accidente au fost înregistrare și la SC „Elis Pavaje” SRL Petrești și SC „Meris Wood Industry” SRL din Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax