Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Avram, profesorul de nota 10 la Definitivat în Alba Iulia: „Modul de predare ar trebui să fie mai flexibil, pentru a avantaja toţi elevii”

Publicat

Dan Avram Este profesor de pian la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia de doi ani. A reuşit performanţa notei maxime la examenul de Definitivat din acest an şi are încredere în sistemul de învăţământ din România. La 25 de ani, a preferat să înceapă o carieră în educaţia tinerilor din ţară, în detrimentul unei variante peste hotare. Spune că învăţământul trebuie orientat către elev, modul de predare ar trebui să fie şi mai flexibil, în aşa fel încât tinerii să fie interesaţi să înveţe.

Dan Avram a absolvit Academia de Muzică „Ghoerghe Dima” din Cluj-Napoca şi anterior a fost elev la liceul la care acum este profesor de pian – Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Este singurul candidat din judeţul Alba care a obţinut nota 10 la proba scrisă în cadrul examenului de Definitivat, dar şi la inspecţiile de la clasă.

Despre subiectul de la proba scrisă, spune că a fost bine elaborat, astfel încât nu i-a pus probleme. Își iubește meseria de profesor, astfel încât va insista pe cariera didactică.

„Am absolvit studiile superioare la specializările pian şi pedagogie muzicală, iar acum vreau să insist pe cariera didactică. În ceea ce priveşte învăţământul din România, şi cred că nu sunt singurul care are părerea asta, cred că ar trebui să fie mai flexibil. Câţiva paşi s-au făcut deja, însă consider că modul de predare trebuie orientat în aşa fel încât să fie avantajaţi toţi elevii, să fie implicaţi activ, să dorească să înveţe”, a declarat Dan Avram pentru Alba24.

Tânărul profesor spune că nu a exclus varianta de a pleca peste hotare, însă a preferat să rămână în România. „Consider că pot face o carieră şi în ţară. Nu o dată s-a dovedit că învăţământul din România oferă condiţii pentru performanţă şi au fost rezultate notabile în mai multe domenii”, a precizat Dan.

Întrebat dacă este mulţumit şi de nivelul de salarizare al profesorilor din România, Dan Avram susţine că trebuie avute în vedere şi posibilităţile.

„Ca profesor debutant, nu pot spune că suntem trataţi la fel ca în alte ţări, din acest punct de vedere (al salarizării – n.r.). Dar trebuie să conştientizăm şi ce se întâmplă în jurul nostru. Care sunt posibilităţile şi care este situaţia în general, în ţară”, a mai spus Avram.

Citește și REZULTATE DEFINITIVAT 2016 în ALBA: 33% dintre candidaţi nu au trecut examenul. O notă de 10, la educație muzicală

Tot de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a fost singura notă de 10 la Definitivat 2015, examenul de anul trecut. Vera Zelenscaia, originară din Republica Moldova a dat atunci proba scrisă tot la Educaţie Muzicală specializată. AICI, detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax