Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Notarul Ioan Florin Homoştean Milaciu şi-a lansat oficial candidatura la Primăria Alba Iulia. Vezi ce propune pentru oraş

Publicat

Notarul Ioan Florin Homoştean Milaciu şi-a lansat oficial candidatura, ca independent, pentru funcţia de primar al oraşului Alba Iulia, joi, într-o conferinţă de presă. Sloganul sub care îşi va organiza campania electorală este „Lege şi Ordine”, iar, pentru albaiulieni şi pentru oraş, a formulat o serie de propuneri de interes public, administrative, sociale, pentru mediul de afaceri şi învăţământ. Nu în ultimul rând, candidatul a prevăzut câteva idei pentru „Alba Iulia <eco>”, iar „culoarea” sa politică, de independent, este verde crud.

Ioan Florin Homoştean Milaciu are 52 de ani, în ultimii 28 de ani a lucrat ca notar public, iar, timp de 20 de ani, a fost membru PSD (până în luna ianuarie 2012, când şi-a dat demisia din partid). „Eu, din start, pornesc cu un handicap, având în vedere că nu am nicio formaţiune politică în spate, ştiu că este greu, dar trebuie să crezi în idei ca să ajungi la succes. Acest handicap poate fi acoperit foarte simplu, prin cealaltă echipă: cetăţenii din Alba Iulia”, a spus Milaciu, în prezentarea candidaturii sale pentru Primărie.

Îşi propune să facă o campanie electorală „cinstită şi onestă, fără împroşcări cu noroaie”: „Nu voi spune despre niciun alt candidat că şi-a făcut avere din nu ştiu ce, aceasta e treaba Justiţiei, iar, despre mine ştiţi că eu sunt cu legile”.

Ioan Florin Homoştean Milaciu consideră că unul dintre atuurile de care beneficiază este independenţa politică. Cea mai urgentă acţiune pentru Alba Iulia ar fi, potrivit lui, atragerea de investitori puternici, crearea de locuri de muncă pentru oameni, care să le asigure salarii decente („1.200-1.500 lei”), întrucât „coşul zilnic este mult mai mare  decât permite un salariu mic”. De asemenea, printre propunerile lui Ioan Florin Homoştean Milaciu, una dintre ţinte este „un oraş eco”. Puteţi vedea mai jos câteva declaraţii şi opinii ale lui Ioan Florin Homoştean Milaciu despre candidatura sa şi despre câteva proiecte:

În campania electorală nu are temeri, decât eventual de „atacuri murdare”, care ar putea fi motorizate de „punctul forte”, socrul său, George Homoştean, fost prim-secretar al PCR Alba şi ministu de interne în perioada comunistă şi de imaginea acestuia („deformată”) de „securist”. Socrul, George Homoştean, are un loc distinct în Raportul Tismăneanu: a fost condamnat definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru coordonarea asasinării unor protestatari anticomunişti în cadrul operaţiunii „Autobuzul”, din anul 1981.  Cu toate acestea, candidatul explică rolul esenţial al acestuia în organizarea urbanistică a oraşului şi a judeţului, în vremea când era prim-secretar al PCR:

Obiectivele lui Ioan Homoştean Milaciu, pentru dezvoltarea oraşului sunt împărţite în 6 categorii. Vă prezentăm câteva dintre acestea: „Interes public” – iniţierea unor proiecte de hotărâri privind reabilitarea şi refacerea faţadelor blocurilor şi a caselor familiale la standarde europene, atragerea de fonduri europene privind ecologizarea şi curăţenia municipiului, culturalizarea cetăţenilor; „Alba Iulia ECO” – spaţii verzi lărgite, fluidizarea traficului rutier, modernizarea iluminatului public, a bazelor sportive şi punerea în circuit a Bazinului Olimpic; „Mediul de Afaceri” – atragerea de investiţii, protejarea mediului de afaceri autohnton, identificarea şi punerea la dispoziţie de terenuri pentru investitori; „Social” – subvenţii de iarnă pentru persoane defavorizate, servicii de consultanţă gratuită; „Învăţământ” – sprijinirea instituţiilor de învăţământ din oraş, a olimpicilor şi a elitelor din învăţământ şi a copiilor din familii cu venituri mici.

La capitolul „Administrativ”, printre „reducerea cheltuielilor bugetare şi descentralizarea administraţiei locale”, cheltuirea resuselor financiare din impozite locale pe dezvoltarea cartierelor aparţinătoare – Miceşti, Partoş, Pâclişa, Oarda, Bărăbanţ”, „consultarea directă a cetăţeanului cu privire la proiectele urbanistice de interes major”, „reanalizarea contractelor de concesiune a domeniului public”, unul dintre puncte vizează „redefinirea rolului Poliţiei Locale”. În opinia candidatului, acesteia trebuie să i se dea un rol mai important, care să nu se suprapună cu cel al angajaţilor Ministerului de Interne:

Întrucât, legal este posibil, Ioan Florin Homoştean Milaciu va candida atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru o funcţie de consilier local. În plus, nu exclude o candidatură pentru alegerile parlamentare. „Nu pornesc cu ideea că sunt un perdant, dar dacă pierd un război, pot să câştig, poate, o bătălie. Am luat în considerare şi varianta aceasta. Îmi voi depune candidatura şi pentru primar şi pentru consilier local, legea îmi permite acest lucru”, a adăugat Ioan Florin Homoştean Milaciu.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. derp t.roll

    joi, 19.04.2012 la 17:50

    daca nenea jura si pe Biblie, Coran si Torah ca nu-si baga „prietenii flamanzi” la banu’ public asa cum au facut si ceilalti, l-as vota cu 10 maini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate