Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române. De 141 de ani, în prima linie a asistenței umanitare

Publicat

crucea rosie prim ajutor Crucea Roșie Română împlinește marți, 4 iulie, 141 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat. Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva „pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

În fiecare an, la nivel național, Crucea Roșie Română sprijină peste 500.000 de persoane, prin intermediul filialelor și subfilialelor cu ajutorul celor 5.600 de voluntari și 340 de angajați. Crucea Roșie Română a continuat și în 2017 la creșterea capacității de reziliență, procesul de perfecționare a personalului și voluntarilor precum și implementarea sutelor de programe și campanii de educație în comunitățile locale adaptate nevoilor acestora.

Mii de oameni aflați în situatii sociale dificile cauzate de situația economică sau de dezastre au primit sprijin major din partea membrilor celor 47 de filiale ale Crucii Roșii, care lucrează cu responsabilitate și dăruire.

De la caravana mobilă de donare de sânge și acordarea serviciilor medicale de îngrijire la domiciliu la pregătirea și intervenția în situații de urgență și dezastre, Cruce Roșie Română oferă sprijin umanitar prin devotamentul și implicarea voluntarilor săi, atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizației.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale.

Dimitrie Ghica, Nicolae Crețulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. C. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, un grup de oameni cu suflet nobil ,sunt semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române.

Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București.

Nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Elisabetta, Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, Prințul Dimitrie Ghica, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabili.

sursa: crucearosie.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax