Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ajutor de 100 de milioane de euro de la stat pentru firmele IT care creează minim 200 de locuri de muncă

Publicat

Statul va acorda un ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro firmelor din domeniul IT care dezvoltă proiecte ce implică crearea a minim 200 de locuri de muncă. Acești bani sunt dedicați finanțării costurilor salariale aferente personalului înalt calificat în domeniul IT – cercetare, dezvoltare și inovare. Acesta este anunțul făcut marți, 31 iulie, de către ministrul Finanțelor, Florin Georgescu. Guvernul a aprobat, luni, un proiect de hotărâre în acest scop.

Pentru a beneficia de acest ajutor de la stat, firmele trebuie să dezvolte proiecte care implică crearea cel puțin 200 de locuri de muncă pentru fiecare investiție și menținerea acestora pe termen mediu, adică 5 ani de la ocuparea fiecărui loc de muncă. Ajutorul financiar de la stat este menit să acopere 50% din costurile salariale pentru noii angajați din mai multe regiuni ale țării și 40% din cheltuielile salariale în zona București-Ilfov.

Suma maximă de care poate beneficia o întreprindere în cadrul acestei scheme de ajutor de stat este echivalentul în lei a 28, 125 milioane de euro, dacă creează locuri de muncă după o investiție inițială în orice regiune, mai puțin regiunea 8, Ilfov-București, unde ajutorul maxim de la stat este de 22,5 milioane de euro.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este de 2 ani (2012-2013), iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2013-2018, în limita bugetului anual alocat. Bugetul maxim alocat este de 440 milioane lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro. Numărul total estimat al întreprinderilor care vor beneficia de acest ajutor este de 10, în medie 5 pe an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement