Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anunț important al ministrului Sănătății: Se pregătește o testare națională, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației


Publicat

Ministerul Sănătății pregătește o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului a declarat ministrul Nelu Tătaru la Europa FM.

Testarea la nivel național ar urma să se facă după 1 iunie, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Declarațiile ministrului Nelu Tătaru:

“Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile.

Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie.

Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține.

Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”.

Sursă: Europa FMDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum se vor organiza petreceri de nuntă doar cu persoane vaccinate. Precizările premierului Florin Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîțu a explicat modalitatea prin care petrecerile private de nuntă și botez vor putea fi organizate fără limită de participanți dacă aceștia sunt vaccinați. Este responsabilitatea organizatorului să se asigure că toți participanții sunt vaccinați, a spus Florin Cîțu.

„Este decizia organizatorului dacă vrea să primească mai mulți oameni acolo, noi nu o impunem”, a spus premierul Florin Cîțu.

Practic, organizatorul va fi obligat să verifice dacă participanții și angajații sunt vaccinați prin verificarea certificatului de vaccinare.

Măsura privind evenimentele private a fost anunțată joi de președintele Klaus Iohannis.

„Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis în interior și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane”, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Noile măsuri vor fi introduse într-o hotârâre de Guvern.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA: Când vor fi temperaturi de vară și perioadele cu ploi sau furtuni. Prognoza pe 4 săptămâni, până în 14 iunie

Publicat

Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie: Vremea va fi mai rece de cât de obicei, în următoarea săptămână, cu zile în care temperaturile maxime vor fi sub 20 de grade Celsius, cel puțin în jumătatea de nord a țării.

Va ploua destul de mult și vor fi și furtuni, până în 28 mai și din nou la începutul lunii iunie.

Se mai încălzește după 22 mai, iar temperaturile vor urca până la valori medii de 25-26 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni – sursa ANM:

Vremea în săptămâna 17 – 23 mai

Valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde abaterea termică negativă va fi mai pronunțată.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice și în zonele montane aferente, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în sud-vest.

 Vremea în săptămâna 24 – 30 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 31 mai – 6 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 7-14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare, în cea mai mare parte a țării.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO PROTEST cu zeci de mașini la Alba Iulia: Șoferi nemulțumiți de starea carosabilului pe DN 75 între Câmpeni și Turda

Publicat

Zeci de șoferi s-au adunat cu mașinile, vineri dimineața, la Alba Iulia, la un protest privind drumul național 75 între Câmpeni și Turda.

Aceștia doresc să atragă atenția asupra stării proaste a carosabilului, în condițiile în care este vorba despre un segment de drum național.

În jurul orei 10.20 protestatarii au venit la Alba Iulia cu mai multe mașini. De la intrare în oraș, au început să claxoneze și ulterior au ajuns la sediul Prefecturii Alba.

La fața locului sunt echipaje de poliție și jandarmi.

În jurul orei 10.35, aceștia au ajuns în zona parcării de la capătul străzii Octavian Goga spre Bd. Încoronării, unde au fost blocate ambele sensuri de mers.

Reprezentanți ai protestatarilor depun o petiție la Prefectura Alba, prin care să atragă atenția asupra stării deplorabile a DN75.

UPDATE: În fața sediului Prefecturii Alba, aceștia au fost primiți de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.


 

Marșul de protest a fost numit de organizatori ”Caravana Drumului Rușinii – DN75”.

Șoferii au plecat de dimineață din Cluj, Turda, Sălciua, Lupșa, Câmpeni, potrivit itinerariului marșului, iar petiții vor fi depuse atât la Prefectura Alba, cât și la Prefectura Cluj.

Protestatarii cer modernizarea DN75 și nu ”cârpirea lui”.

Anterior organizării acestei acțiuni, inițiatorul acesteia, Irimie Emil Popa, a deschis o petiție online ce a adunat peste 3000 de semnături.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campanie inedită de vaccinare anti-COVID în comuna Ciugud: Imunizare din poartă în poartă și ”șezători de vaccinare”

Publicat

O amplă campanie de vaccinare anti COVID-19, a pornit vineri, 14 mai, dis-de-dimineață, în comuna Ciugud din județul Alba.

Într-o acțiune inedită, autoritățile din Ciugud alături de DSP Alba, au conceput două forme pentru imunizarea localnicilor. 

Cele două forme sunt puse în practică pentru prima dată în România, iar dacă vor avea succes vor fi implementate și în alte comune din țară. 

Prima formă, intitulată ”Vaccinare la poarta ta” înseamnă deplasarea unor echipe mobile de vaccinare, la poarta cetățenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare.

Orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, s-a putut programa online, telefonic sau prin sms, în perioada 4 – 12 mai 2021, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer.

„Șezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud și include organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici.

Aici, în condiții de distanțare și cu respectarea normelor impuse de pandemie, se adună mai mulți vecini de pe o stradă și sunt vaccinați de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării și monitorizării persoanelor vaccinate.

În imagini, una dintre locațiile mobile de vaccinare, în curtea Primăriei Ciugud.

Maratonul de vaccinare se desfășoară în acest weekend în cinci orașe și o comună din județul Alba.

Vezi și LIVE: S-a deschis centrul de vaccinare Drive-Thru din Alba Iulia. Precizările directorului DSP Alba și ale autorităților locale

Una dintre acestea este comuna Ciugud.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate