Connect with us
Publicitate

Eveniment

Când despodobim bradul de Crăciun și ce facem cu el după sărbători. Ce spune tradiţia

Publicat

Bradul de Crăciun reprezintă un simbol al sărbătorilor de iarnă, atât de apreciat de către toată lumea. Extrem de îndrăgit, pomul de iarnă este adesea împodobit de către mulți încă din prima zi a lunii decembrie, deși tradiția spune că seara de Ajun este destinată acestui obicei.

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă și venirea anului nou, românii se pregătesc să despodobească bradul de Crăciun și să redecoreze casa, punând la o parte ornamentele festive. Sunt oameni care aleg să renunțe la el imediat după Revelion, iar alții și-ar dori să îl păstreze până în primăvară. Tradiția spune exact când se despodobește, de fapt, bradul de Crăciun. 

Citește și 7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. De ce Nașterea Domnului este sărbătorită în două luni diferite

Data la care se despodobește bradul de Crăciun

Tradițiile de Crăciun sunt printre cele mai frumoase și respectate de către credincioși, iar românii adoră să orneze pomul încă de la începutul lunii decembrie.

Atunci când ne referim la un brad natural, acesta nu rezistă mai mult de 2 săptămâni, motiv pentru care pasionații de sărbători îl cumpără în perioada 22 – 24 decembrie și îl împodobesc în seara de Ajun, în data de 24.

Deși tradiția spune că pomul se decorează în Ajunul Crăciunului, înconjurat de familie și prieteni, românii care cumpără un brad artificial ajung să-l orneze chiar de la sfârșitul lunii noiembrie, de Sfântul Andrei.

Tradițiile creștine spun că bradul de Crăciun se ține în casă până în data de 7 ianuarie, de Sfântul Ioan Botezătorul. Tot pe 7 ianuarie, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

Citește și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Totuşi, cei care au un brad natural aleg să îl despodobească mai devreme, întrucât pomul de Crăciun începe să se usuce şi să le umple casa de ace.

Ce faci cu bradul după Crăciun

Oamenii care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra într-un loc sigur, până la următorul Crăciun, când îl pot împobodi din nou. Situația se schimbă dacă au ales un brad natural tăiat, care nu poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă.

Dacă acesta are rădăcini, puteți opta pentru a-l replanta, dacă aveți grădină, însă dacă stați la bloc și vreți să-l aruncați, trebuie să știți că acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil.

Astfel, bradul nu se aruncă oriunde în spațiile publice, ci trebuie dus la ghenă, de unde persoanele responsabile pentru ridicarea gunoiului îl vor prelua.

Sunt orașe care au amenajat centre speciale unde brazii sunt aruncați pentru a fi preluați ulterior de echipele de salubrizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate