Eveniment
Câte cadre didactice și personal auxiliar din unitățile de învățământ din Alba Iulia sunt confirmate cu COVID. Măsurile luate
Incidența cazurilor COVID-19 în județul Alba ar urma să fie actualizată, iar în funcție de aceasta se va stabili dacă vor fi schimbări privind scenariile aplicate în școli, pe lângă situațiile particulare, în care au fost descoperite persoane pozitive în rândul elevilor sau profesorilor.
În total, de la începutul școlii în Alba Iulia, au fost confirmate 9 cazuri COVID-19 în rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar din unitățile de învățământ, potrivit unor surse sanitare.
Este vorba despre cei trei profesori de la Seminarul Ortodox din Alba Iulia, patru angajați la Grădinița nr. 13 din Alba Iulia și doi profesori de la Liceul de Arte din Alba Iulia. În cel din urmă caz, conducerea liceului susține că este vorba despre profesori care nu au fost la școală, fiind testați anterior, iar unitatea a rămas deocamdată pe scenariul hibrid.
În Alba Iulia, 15 unități de învățământ au început activitatea școlară, de luni, în scenariul galben, adică cu grupe de elevi care vor veni la interval de 1-2 săptămâni la cursuri și restul online, prin rotație. Seminarul Ortodox a rămas pe școală online până vineri.
UPDATE: În județ, mai este o situație la Rimetea, localitate în care grădinița este în scenariu roșu cu activități online, unde un educator este în carantină. Inițial, reprezentanții IȘJ Alba precizaseră că era caz pozitiv, însă ulterior au rectificat informația, declarându-ne că este vorba doar de carantină și nu de caz pozitiv.
Reamintim că la începutul acestei săptămâni, care a coincis cu debutul anului școlar 2020-2021, au fost luate în considerare următorii indici COVID, raportați de DSP.
Rata incidenței peste 1: Alba Iulia – 1,08 cazuri COVID-19 la 1/1000 locuitori; Mihalț (1.54), Mirăslău (1.5), Albac (1.49), Gârbova (1.43), Mogoș (1.29), Săliștea (1.29), Blandiana (1.12), Poșaga (1.05), Șugag (1.03), Berghin (1.01). Celelalte localități erau cu rată sub 1.
Potrivit Ordinului comun al minștrilor Sănătății și Educației, dacă rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori) este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ. Între 1 și 3 rata incidenței, se optează pentru scenariul hibrid (scenariul 2), iar în localitățile cu rată peste 3 se face școală online.
Scenariul 2 înseamnă participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News