Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNN: Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Oamenii vaccinați transmit virusul la fel de repede ca nevaccinații

Publicat

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece. Varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc în secțiile de terapie intensivă.

Conform CNN, Centrul de Control și Prevenție al Bolilor din SUA (CDC) a remis un document care atestă faptul că varianta Delta a coronavirusului este la fel de transmisibilă ca varicela, scrie CNN.

Potrivit DCNews, documentul, ce reprezintă o prezentare cu slide-uri, scoate la înaintare date care arată faptul că persoanele vaccinate complet pot răspândi varianta indiană a virusului la fel de repede ca cei nevaccinați. Dr. Rochelle Walensky, director al CDC a confirmat autenticitatea documentului, publicat inițial de Washington Post.

„Cred că oamenii ar trebui să înțeleagă faptul că noi nu suntem cei care strigă – lupul! Acest lucru este serios. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși pe care îi cunoaștem. Rujeola, varicela, este pe aici”, a spus Walensky.

Persoanele vaccinate trebuie să poarte mască

CDC va publica vineri, 30 iulie, mai multe date care să susțină decizia controversată a Dr. Walensky de a schimba regulile aplicabile persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aceasta a spus marți că CDC recomandă purtarea măștii chiar și la persoanele vaccinate complet.

„Sper ca toţi americanii care trăiesc în zone cu grad mare de transmitere a coronavirusului să poarte iar masca în spaţiile închise şi să respecte recomandările CDC. Eu sigur voi face asta când voi călători în acele zone.

În zone cu grad mare de transmitere, CDC recomandă persoanelor vaccinate să poarte măşti în spaţii publice închise pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei DELTA şi la protejarea celor din jur.

Asta include şi şcolile”, a transmis Rochelle Walensky, directorul CDC, pentru sursa citată. În ceea ce priveşte şcolile, măsura include „profesori, angajaţi, elevi, vizitatori, indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi”, a declarat Joe Biden, conform cnbc.com.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax