Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: „Consolidarea capacității unităților de învățământ din orașul Cugir de gestionare a crizei sanitare COVID-19”

Publicat

steag UE

Proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ din orașul Cugir de gestionare a crizeisanitare COVID-19”, Cod SMIS 145466

  • finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextual pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale
  • este implementat de către Oraşul Cugir (Lider de parteneriat) în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir (Partener 1), Școala Gimnazială „Singidava” Cugir (Partener 2), Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir (Partener 3), Școala Generală „Iosif Pervain” Cugir (Partener 4), Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir (Partener 5)
  • și are o valoare totală de 1.016.039,06 lei, din care 1.016.039,06 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către DRI Sibiu, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Contractul de finanțare a fost încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene şi Orașul Cugir, Lider de parteneriat în cadrul parteneriatului cu Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir (Partener 1), Școala Gimnazială „Singidava” Cugir (Partener 2), Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir (Partener 3), Școala Generală „Iosif Pervain” Cugir (Partener 4), Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir (Partener 5), fiind semnat în data de 02.03.2022, iar data de finalizare a proiectului este 30.09.2022.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului educațional pentru elevii și cadrele didactice din cadrul unităților de învățământ de pe raza localității Cugir în contextul crizei pandemice cauzate de virusul SARS-Cov-2 prin achiziționarea de echipamente de protecție.

În acest sens, prin dotarea cu echipamente de protecție pentru COVID-19 se va consolida capacitatea unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2.

În prezent capacitatea de intervenție este limitată având în vedere creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri, iar sprijinul Programului Operațional Infrastructură Mare va contribui la asigurarea resurselor materiale necesare pentru aplicarea măsurilor sanitare și de protecție prevăzute de autorități și implicit la reducerea numărului de cazuri de îmbolnăvire.

Scopul proiectului este diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educație preuniversitară.

Obiective specifice:

1. Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzată de virusul SARS-CoV-2 prin dotarea corespunzătoare a cinci unități de învățământ preuniversitar publice de pe raza localității Cugir în perioada de implementare a proiectului.

2. Creșterea nivelului de protecție al elevilor și a cadrelor didactice de pe raza localității Cugir împotriva noului virus SARS-CoV-2 prin achiziționarea de echipamente de protecție/ dispozitive medicale.

3. Asigurarea condițiilor igienico – sanitare minime pentru o unitate de învățământ publică de pe raza localității Cugir prin achiziția unui container sanitar mobil.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Primăriei Cugir, Biroul Managementul Proiectelor cu Finanțare Nerambursabilă, Hațegan Mădălina, tel. 0258/751001 int. 136, fax: 0258/755394, e-mail: programeprimariacugir@yahoo.com.

AICI, comunicatul în format .pdf.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax