Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Condiții mai stricte pentru administratorii de bloc la Alba Iulia. Cum își pot pierde funcțiile și termen limită pentru atestare

Publicat


imobiliare

Administratorii de bloc din Alba Iulia sau cei care vor să obțină această calitate au termen până în 28 septembrie să obțină atestatul din partea primăriei, care le dă drept de practică în domeniu. Iar pentru a obține acest act, au nevoie și de certificat de calificare profesională pentru funcția de administrator de condominii. De asemenea, trebuie să îndeplinească unele condiții.

Primăria Municipiului Alba Iulia stabilește regulamentul pentru atestarea administratorilor de condominii din oraș. Proiectul a intrat la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 30 august.

În Alba Iulia sunt înregistrate 180 de asociații de proprietari, în cadrul cărora sunt 86 de administratori persoane fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, și două persoane juridice.

În proiect se arată că, potrivii Legii 196/2018, ce intră în vigoare din 28 septembrie 2019, la propunerea compartimentelor specializate în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari din cadrul autorității administrației publice locale, primarul, în baza unei hotărâri a consiliului local, atestă persoanele fizice în vederea dobândirii calității de administrator de condominii.

Compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari urmărește permanent ca toate persoanele care își desfășoară activitatea de administrator de condominii să dețină atestatul de administrator. Atestatul se obține pe baza certificatului de calificare profesională pentru funcția de administrator de condominii.

Persoanele fizice pot îndeplini funcția de administrator numai dacă, până în 28 septembrie, obțin atestatul. Acesta este valabil 4 ani, perioadă după care actul se reînnoiește, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Documente necesare pentru obținerea atestatului:

– cerere pentru atestarea administratorilor de condominii

– curriculum vitae

– copia documentului de identitate (certificată pentru conformitate cu originalul, la depunere, de Compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari)

– copii ale ultimelor acte de studii (certificate pentru conformitate cu originalul, la depunere, de Compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari)

– copia certificatului de pregătire profesională pentru funcția de administrator de condominii, organizat de firme autorizate (certificată pentru conformitate cu originalul, la depunere, de Compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari)

– certificatul de cazier judiciar (în original și în termenul de valabilitate) care să ateste că persoana nu a suferit nicio condamnare, prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru o infracțiune de natură economico-financiară

– certificatul de cazier fiscal (în original și în termenul de valabilitate)

– recomandare scrisă din partea președintelui asociației de proprietari (în cazul persoanelor care sunt deja angajate pe funcția de administrator).

Potrivit documentului citat, atestatul asigură însușirea unor cunoștințe minime de legislație și practică, dar și anumite garanții morale, prin limitările sale.

Nicio persoană nu va putea fi administrator de bloc dacă nu deține atestatul eliberat de primar, nu are capacitate deplină de exercițiu, nu are cetățenie română, nu este apt medical pentru desfășurarea activității sau a fost condamnată pentru o infracțiune economico-financiară.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Zile superbe de toamnă, cu soare strălucitor, fără nori și fără ploi. Prognoza în săptămâna 14-20 octombrie

Publicat

De

Jumătatea lunii octombrie aduce o vreme superbă, cu temperaturi generoase. În această săptămână vom avea parte de soare strălucitor, fără ploi, iar maximele vor atinge 24 de grade Celsius. Minimele nu vor coborî mai jos de 5 grade Celsius. La munte, temperaturile minime nu vor coborî mai jos de 4 grade Celsius, iar maximele depășesc […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate