Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum îți protejezi câinele în noaptea de Revelion. Cele mai bune sfaturi pentru a-i reduce stresul cauzat de artificii și pocnitori

Publicat

Pentru câini noaptea de Revelion este una de coșmar: de la artificii și până la pocnitori toate cauzează un stres teribil pentru animalele de companie. Câinii tind să se sperie și chiar să devină agresivi între ei.

Comportamentul diferă de la animal la animal, dar rezultatul este același, o noapte de groază pentru câini. Stăpânii pot lua mai multe măsuri pentru a-i ajuta pe câini.

În primul rând măsuri de protecție și siguranță.

Dacă stați la casă, iar câinele stă în curte sau în țarc asigurați-vă că nu are pe unde să fugă din curte. Verificați gardul să nu aibă rupturi în el, sau zone prin care câinele speriat să fugă când încep artificiile.

Luați în considerare că dacă câinele fuge din curte și ajunge pe stradă din cauza zgomotelor puternice acesta va fi dezorientat și nu își va mai găsi drumul spre casă.

Dacă se poate, de la ora 11.30, băgați câinele în casă pentru a sta alături de familie, acesta se va simți în siguranță în acest fel.

La Alba Iulia artificiile vor fi trase din Piața Cetății, la ora 00.00.

CITEȘTE ȘI: REVELION 2023 la Alba Iulia: Spectacol de artificii în Piața Cetății, în noaptea dintre ani

Alba24.ro vă prezintă cele mai importante sfaturi ale specialiștilor.

Stăpânii în casă cu câinele

Pe măsură ce se întunecă afară, încep să crească zgomotele cauzate de primele petarde de Revelion. Acum e momentul să intri înapoi în casă cu câinele.

Chiar dacă în majoritatea orașelor e ceva normal să petreci Revelionul afară pe stradă, ar trebui să stai cu câinele tău și să nu îl lași singur în starea lui agitată.

Pentru câinii anxioși nu e suficient să se ascundă într-o cameră liniștită. Când câinele se sperie de artificii, are nevoie de stăpânul lui pentru a se simți în siguranță, scriu cei de la zooplus.ro.

Uși și ferestre închise, perdele trase

Sunetul artificiilor trece și prin pereții casei.

CITEȘTE ȘI: MESAJE DE ANUL NOU 2023: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2023

Dacă închizi ușile, ferestrele și obloanele, poți reduce zgomotul într-o anumită măsură. Mulți câini se calmează astfel. Unii reacționează și la luminile de pe cer. Dacă nu ai obloane la ferestre, trage măcar perdelele.

 Un televizor sau radio pornit

Sunetul artificiilor poate fi acoperit de alte sunete cunoscute de animale. Pune muzica pe care o asculți de obicei și cu care animalul este obișnuit. Sunetele de la TV pot avea și ele un rol calmant, dar și muzica de la radio.

Ține mereu câinele în lesă în seara de Revelion

Câinii au nevoie de mișcare chiar și de Revelion. Însă pentru a face plimbările cât relaxante posibil, cel mai bine ar fi să plimbi patrupedul ziua și în locuri liniștite.

Du câinele în parcuri retrase, de exemplu, și evită orașele mari, unde „exploziile” încep de obicei cu ore întregi înainte de miezul nopții. Ai grijă – chiar și după

Revelion – la gunoaie, sticlă spartă și petarde care nu au pocnit încă.

Pe lângă asta, ar trebui să ții mereu câinele în lesă în aceste zile. Poți fi surprins oriunde de pocnitura zgomotoasă a unei petarde. Nu subestima riscul ca patrupedul să fugă de frică, să nu poată să găsească drumul spre casă sau chiar să alerge în mijlocul șoselei.

Distrage-i atenția cu mirosuri sau gustări speciale

Câinii care nu sunt încă prea stresați pot fi uneori distrați cu mirosuri speciale sau bucăți de carne delicioase. Scopul: cânele ar trebui să nu mai fie concentrat pe simțul său de auz și să se concentreze pe miros și gust.

Așa că nu îi răpi animalului afecțiunea de care are nevoie în astfel de momente înfricoșătoare. În caz contrar, relația de încredere între om și câine ar putea fi afectată sever. Atunci când vine vorba de consolarea corectă, doar tu, ca stăpân, ești expertul. Tu știi cel mai bine ce îi place și ce nu îi place câinelui tău.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax