Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea la început de septembrie. Directorul ANM: Toamna va debuta tot cu o vreme mai răcoroasă

Publicat

YouTube video

Mâine este 1 septembrie, este prima zi de toamnă, este prima zi a noului an agricol 2021-2022. Toamna va debuta tot cu o vreme mai răcoroasă. Astăzi, 31 august, încheiem anul agricol 2020-2021.

Este în vigoare o alertă meteorologică de Cod Galben până mâine de dimineaţă pentru zonele din partea nord-vest a țării, acolo unde ne aşteptăm să înregistrăm, la nivel local, cantităţi de precipitații ce pot depăşi 25-35 de litri pe metrul pătrat, izolat 40-45 de litri pe metrul pătrat.

Nu în ultimul rând, mâine, 1 septembrie, ne aşteptăm ca pe crestele montane înalte să înregistrăm și viteze maxime la rafală, de peste 80-90 de km pe oră.

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, în continuare, în special în regiunile intracarpatice, vom avea o vreme mai răcoroasă pentru această perioadă pentru că maximele nu vor depăşi 20-21 grade Celsius, exceptând zona de sud-est a ţării, unde ne aşteptăm ca valorile de temperaturi să depăşească pragul unei zile de vară, 25 de grade.

„Observăm o creștere a valorilor de temperatură”

Chiar dacă dimineţile vor fi mai răcoroase şi în următoarele zile, începând din 5-6 septembrie observăm o creștere de la o zi la alta a valorilor de temperatură. Este posibil, din nou, mai ales în partea de sud, sud-vest, să consemnăm 28-29 de grade Celsius, inclusiv în Capitală valori de peste 25 de grade.

Trebuie să luăm în considerare deja că durata de strălucire a soarelui este mai mică. Nopţile pot fi uşor mai răcoroase, cu cele mai coborâte valori acolo unde noi consemnăm zona depresionară din Transilvania, polul frigului în România.

În zonele de câmpie, valori de temperaturi la nivelul minimelor. În a doua parte a lunii septembrie, în creştere pentru că şi începând din a doua parte vor fi zile mult mai frecvent cu 25 de grade şi cu minime care să se apropie de 19-20 de grade în zonele de câmpie din sud şi sud-est”, a spus Elena Mateescu, la DCNews.

Prognoza meteo – Vremea pe patru săptămâni

Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în primele două săptămâni ale lunii septembrie, potrivit prognozei pe patru săptămâni publicate marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

  • Prognoza meteo – Vremea Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

  • Prognoza meteo – Vremea Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nord-estul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

  • Prognoza meteo – Vremea Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

  • Prognoza meteo – Vremea Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax