Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Decizie finală în dosarul creditelor cu documente false de la BRD Alba Iulia. Un inculpat a scăpat de închisoare

Publicat

instanta decizie magistrat justitie

Decizie finală în dosarul creditelor cu documente false la BRD Alba Iulia. Curtea de Apel a admis apelul unuia dintre inculpații din dosar și a dispus suspendarea executării pedepsei de 1 an și 2 luni. Mai exact, în loc de închisoare cu executare, bărbatul a fost obligat să presteze 80 de zile de lucru în folosul comunității. Restul apelurilor au fost respinse, condamările rămânând aceleași.

În data de 27 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a definitivat dosarul înșelătoriei de la BRD Alba Iulia, din anii 2013-2014.

Singurul apel admis de instanța superioară din Alba Iulia a fost cel a lui Pâclișan Alin, care a scăpat de executarea pedepsei.

CITEȘTE ȘI: Zece inculpați condamnați pentru credite cu documente false la BRD Alba Iulia. Prejudicii de peste 230.000 de lei

Reamintim că potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2014, 9 persoane din judeţul Alba au solicitat şi obţinut un număr de 10 credite de nevoi personale de la sucursala din Alba Iulia a unei bănci, prezentând adeverinţe de salariu, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă, care atestau faptul că realizau venituri şi erau angajate la o societate comercială din Alba Iulia, în condiţiile în care aceste persoane nu figurau în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba şi nu figurau ca fiind angajaţii vreunui agent economic.

Documentele (adeverinţe de venit, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă) ar fi fost emise de către administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care le-a pus la dispoziţia persoanelor ce au obţinut creditele şi care le-a instigat să le folosească în obţinerea de credite.

CITEȘTE ȘI: Dosar la Judecătoria Alba Iulia, cu zece inculpaţi, pentru înşelăciune. Prejudiciu de peste 200.000 de lei la bancă din oraş

Totodată, s-a stabilit faptul că un alt bărbat ar fi facilitat obţinerea acestor documente false de către persoanele care intenţionau să obţină un credit de nevoi persoane de la sucursala bancară în cauză, cunoscând faptul că aceste documente sunt false, pe unele dintre acestea întocmindu-le personal.

Documentele întocmite în fals au fost ulterior folosite, pentru obţinerea de credite de nevoi personale, cu valori cuprinse între 8.100 şi 40.700 lei, banca fiind prejudiciată, în total, cu suma de 232.500 lei.

În sarcina administratorului societăţii ce a emis documentele false şi a persoanei care a intermediat obţinerea documentelor, au fost reţinute infracţiunile de instigare la înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată respectiv instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax