Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Decizie finală în dosarul creditelor cu documente false de la BRD Alba Iulia. Un inculpat a scăpat de închisoare

Publicat

instanta decizie magistrat justitie

Decizie finală în dosarul creditelor cu documente false la BRD Alba Iulia. Curtea de Apel a admis apelul unuia dintre inculpații din dosar și a dispus suspendarea executării pedepsei de 1 an și 2 luni. Mai exact, în loc de închisoare cu executare, bărbatul a fost obligat să presteze 80 de zile de lucru în folosul comunității. Restul apelurilor au fost respinse, condamările rămânând aceleași.

În data de 27 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a definitivat dosarul înșelătoriei de la BRD Alba Iulia, din anii 2013-2014.

Singurul apel admis de instanța superioară din Alba Iulia a fost cel a lui Pâclișan Alin, care a scăpat de executarea pedepsei.

CITEȘTE ȘI: Zece inculpați condamnați pentru credite cu documente false la BRD Alba Iulia. Prejudicii de peste 230.000 de lei

Reamintim că potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2014, 9 persoane din judeţul Alba au solicitat şi obţinut un număr de 10 credite de nevoi personale de la sucursala din Alba Iulia a unei bănci, prezentând adeverinţe de salariu, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă, care atestau faptul că realizau venituri şi erau angajate la o societate comercială din Alba Iulia, în condiţiile în care aceste persoane nu figurau în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba şi nu figurau ca fiind angajaţii vreunui agent economic.

Documentele (adeverinţe de venit, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă) ar fi fost emise de către administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care le-a pus la dispoziţia persoanelor ce au obţinut creditele şi care le-a instigat să le folosească în obţinerea de credite.

CITEȘTE ȘI: Dosar la Judecătoria Alba Iulia, cu zece inculpaţi, pentru înşelăciune. Prejudiciu de peste 200.000 de lei la bancă din oraş

Totodată, s-a stabilit faptul că un alt bărbat ar fi facilitat obţinerea acestor documente false de către persoanele care intenţionau să obţină un credit de nevoi persoane de la sucursala bancară în cauză, cunoscând faptul că aceste documente sunt false, pe unele dintre acestea întocmindu-le personal.

Documentele întocmite în fals au fost ulterior folosite, pentru obţinerea de credite de nevoi personale, cu valori cuprinse între 8.100 şi 40.700 lei, banca fiind prejudiciată, în total, cu suma de 232.500 lei.

În sarcina administratorului societăţii ce a emis documentele false şi a persoanei care a intermediat obţinerea documentelor, au fost reţinute infracţiunile de instigare la înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată respectiv instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

PREZENŢA la VOT, ora 15.00: ALBA în top 10 judeţe cu prezenţă mai mare la vot la referendum. 28,7% la europarlamentare

Publicat

sectie vot alba alegatori

Până la ora 15.00, procentul prezenţei la vot în judeţul Alba s-a apropiat de pragul de 30%. La europarlamentare era de 28,70% şi la referendumul pentru justiţie, de 25,55%. Urnele sunt deschise până la ora 21.00. După ora 12.00, secţiile de votare din Alba Iulia s-au aglomerat. La unele secţii de votare, oamenii au aşteptat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat

afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide. PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prezența la VOT în orașele din Alba, ora 14: Cei mai mulți la Câmpeni, Alba Iulia, Blaj. La polul opus Baia de Arieș

Publicat

vot europarlamentare

În orașele din județul Alba, prezența la vot era de peste 20% în jurul orei 14:00, la europarlamentare, în afară de Baia de Arieș unde se înregistra o prezență de 17, 09%. Cea mai mare prezența în afara de Alba Iulia, 14.788 de votanți, – 27, 03%, se înregistra la Câmpeni, 1.480 de votanți cu un […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scenă inedită de la alegerile din judeţul Alba. O mireasă a votat în ziua nunţii

Publicat

nunta vot

O situaţie mai puţin obişnuită a fost la una dintre secţiile de votare din Alba. În ziua nunţii, o mireasă îmbrăcată în tradiţionala rochie albă, a venit să-şi exprime dreptul de a vota, alături de o domnişoară de onoare. Nici măcar ziua nunţii nu a împiedicat-o pe tânără să-şi exprime votul. Între ceremonia civilă, cea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate