Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Documentarul ”Balaurul din Transilvania”: Trei săptămâni de filmări în 15 locații din Transilvania și Banat, printre care și Cetatea Alba Carolina

Publicat

IMG_1135 Filmările celui mai special film documentar al anului, care aduce în prim plan sporturile extreme, s-au încheiat. Timp de aproape trei săptămâni, Flaviu Cernescu – „Balaurul din Transilvania” – împreună cu echipa de filmare au străbătut Transilvania și Banatul. Aceștia au ajuns și pe latura de Vest a Cetății Alba Iulia, în 18 octombrie, dată în care albaiulienii și vizitatorii au fost martorii unei aventuri extreme, la înălțime. Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai cunoscuți slacklineri din țară, și-a testat echilibrul la înălțime, pășind desculț pe o chingă lată de numai doi centimetri. ”Balaurul din Transilvania” este recordman al acestui sport ce presupune traversarea pe o chingă textilă subțire a unor distanțe periculoase, la înălțimi mari. Filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului 2015.

Citește și FOTO – VIDEO : ACROBAȚII la ÎNĂLȚIME pe Latura de Vest, în Cetatea Alba Carolina cu ”BALAURUL” din Transilvania

Filmările celui mai special film documentar al anului, singura producție de acest gen din România, care aduce în prim plan sporturile extreme, au fost exact așa cum și pasiunea Balaurului din Transilvania, Flaviu Cernescu, pentru slackline: palpitante, pline de neprevăzut, adrenalină și pasiune. Timp de aproape trei săptămâni personajul principal, Flaviu Cernescu, regizorul Sabin Dorohoi și echipa de filmare, au străbătut Transilvania și Banatul în lung și în lat, pentru cele mai spectaculoase locații ale viitoarei producții.

În urmă cu o săptămână, regizorul Sabin Dorohoi a spus “CUT!”, după 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat. A fost o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale “Balaurului” Flaviu Cernescu.

Prima oprire a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Trasfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

”În urmã cu o sãptãmânã, în 26 octombrie, am încheiat filmãrile la Documentarul <Transylvania Dragon>. Deşi perioada oficialã de filmare s-a încheiat, existã o şansã sã mai filmãm încã o locaţie celebrã din Transilvania înainte de a începe prelucrare a filmului, dar vom face acest anunț la momentul oportun, când toate detaliile vor fi stabilite. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această călătorie extreme de solicitantă, dar care ne-a adus satisfacții infinit mai mari decât sacrificiile pe care am fost nevoiți să le facem: mass-media, autorități, bănățeni, transilvăneni, tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie” , a declarat regizorul Sabin Dorohoi.

Aventura Balaurului din Transilvania continuă. Următoarea etapă a filmului este la fel de importantă ca și filmările în sine. Pentru ca documentarul să intre în următoarea fază, cea de post-producție, este necesară finanțarea.

“Fiind un proiect de voluntariat, deocamdatã am reuşit sã obţinem, până acum, doar finanţarea necesarã deplasãrii echipei în cele 17 zile prin România (transport, cazãri şi mâncare) şi închirierii echipamentului pentru filmarea propriu zisã. Pentru tot ceea înseamnã partea de post-producţie, încã nu am gãsit finanţarea necesarã. Va urma un proces foarte elaborat de gãsire a partenerilor financiari pentru finalizarea filmului şi ulterior de alegere a întregului material filmat, care totalizeazã în jur de 35-40 de ore! Acesta va fi condensate în 52 de minute, durata standard pentru un documentar TV”, a explicat regizorul Sabin Dorohoi.

Odată rezolvat aspectul financiar, filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului 2015, în jurul Paștelui. Până atunci,  cei care vor sta cu ochii pe proiectul Transylvania Dragon, vor putea vedea în premieră, în mediul online și la TV, o serie de mini-episoade, cu o durată de aproximativ 2 minute, în fiecare lună, până la lansare. Mai multe detalii despre acest proiect, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax