Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar vechi de opt ani al DNA, cu interceptări SRI, încă nu are o decizie la Tribunalul Alba: Trei foști șefi ISCTR, implicați

Publicat

Un dosar de abuz în serviciu se plimbă de opt ani prin instanțele din Cluj și Alba. Este vorba despre un dosar făcut de DNA Cluj în 2014, în care sunt implicați un fost șef și doi inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) din Transilvania.

Dosarul a fost prima dată judecat pe rolul Tribunalului Cluj, iar faptele pentru care cei trei au fost atunci judecați au avut loc între anii 2012 – 2014, deci acum mai bine de zece ani. 

După o primă decizie la Tribunalul Cluj, dosarul a mers în apel la Curtea de Apel Cluj, iar de acolo magistrații au decis ca dosarul să se judece la Curtea de Apel Alba Iulia.

Mai exact, prima decizie a venit în 2017, la Tribunalul Cluj, iar în apel a mers la Curtea de Apel Cluj Napoca, care în data de 8 octombrie 2018 a decis ca dosarul să se judece la instanța superioară din Alba, la Curtea de Apel Alba Iulia.

La Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații instanței superioare au decis în iulie 2020 ca sentința de la Cluj din 2017 să fie desființată, iar cauza să se rejudce de la zero, la Tribunalul Alba. Mai exact, sentința de la Cluj nu a mai existat.

Timp de doi ani dosarul s-a aflat în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar în 31 octombrie 2022, o primă decizie a fost luată în acest sens.

Mai exact magistrații Tribunalului Alba au decis scoaterea de la dosar a probelor obținute prin interceptări de către SRI.

”Constată nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere autorizate și folosite ca mijloace de probă în dosarul nr. 6/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA-Serviciul Teritorial Cluj, precum şi a proceselor-verbale de redare a acestor convorbiri. (…) exclude din materialul probatoriu toate procesele verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere susmenţionate.

Dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul activităţilor de supraveghere tehnică. Respinge în rest excepţia neregularității rechizitoriului emis la data de 10.07.2014 în dosarul nr. 6/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA-Serviciul Teritorial Cluj invocată de inculpaţi, în raport cu criticile formulate. Prezenta încheiere se comunică Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA- Serviciul Teritorial Cluj”, se arată în minuta magistraților Tribunalului Alba.

Cum decizia nu este defnitivă aceasta poate fi contestată în apel.

Pentru ce au fost trimiși în judecată, în 2014 cei trei foși șefi la ISCTR

Într-un amplu comunicat de presă transmis în 2014 de către DNA Cluj, procurorii au detaliat motivele pentru care cei trei au fost trimiși în judecată. Comunicatul poate fi vizualizat AICI.

P.R. V., inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și vicepreședinte al organizației locale a unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, (40 de acte materiale),
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite comisă în formă continuată,
– desfăşurarea de activităţi ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
– fals intelectual în forma participației improprii
– șantaj
– luare de mită

C. C. V. inspector coordonator al Biroului județean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, (39 de acte materiale),
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite comisă în formă continuată

D. I. R., inspector coordonator al Biroului județean Bistrița Năsăud și membru în consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, (18 acte materiale).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 07.11.2022 at 17:58

    Păi ăştia nu au ajuns pur şi simplu acolo, au fost „susţinuţi”, aşa că trebuie în continuare protejaţi, să nu se sperie şi alţii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate