Connect with us
Publicitate

Eveniment

Femeie din Alba, mama a 9 copii, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă: I-a murit bebelușul după ce i-a dat un supozitor

criminalisti-politia-nu-treceti

Publicat

Un caz șocant și care scoate în evidență pericolul administării de pastile bebelușilor fără un consult medical, este descris într-o motivare a Judecătoriei Sebeș. 

Este vorba despre o femeie din Alba, mama, care a fost trimisă recent în judecată pentru ucidere din culpă după ce i-a dat fetiței de 11 luni un supozitor, pentru a-i scade febra. 

Cantitatea administrată rectal a fost prea mare, iar fetița a facut suradoză și a murit.

În data de 5 ianuarie 2023, dosarul de ucidere din culpă a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar femeia va fi judecată pentru ucidere din culpă.

Motivarea instanței a fost făcută public, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Ce s-a întâmplat

Tragedia s-a petrecut în luna ianuarie a anului 2019, dar o trimitere în judecată a venit abia la patru ani de la acel moment.

Femeia în cauză avea pe atunci 36 de ani. Este mama a 9 copii, unul dintre ei născut după moartea fetiței și nu știe să scrie și să citească.

Potrivit motivării instanței ”la în data de 22.01.2019, în jurul orelor 17:00, când s-a întors de la îngrijirea animalelor în locuința, inculpata a comunicat soțului său  că fiica lor minoră, în vârstă de 11 luni, are febră, fără a indica o anumită cauză.

La o oră neprecizată, inculpata a procedat la administrarea de NUROFEN sirop minorei, în cantitate aproximată de aceasta la „un sfert din siringă” – dispozitiv

special asemănător unei siringi, fără ac, care însoțește flacoanele de NUROFEN sirop pentru copii – cu scopul de a îi scădea febra.

În jurul orei 20:00 din aceeași zi, observând că nu a scăzut febra minorei, inculpata, fără a cere opinia unui medic sau a unui alt cadru medical, din proprie inițiativă, a procedat la administrarea unui supozitor intra-rectal cu TRAMADOL 100 mg victimei.

Despre proveniența acestui medicament, în calitate de suspectă, a declarat că l-a primit de la o femeie, pe stradă, cu câteva zile înainte de a proceda la administrarea acestuia către victimă.

În dimineața zilei de 23.01.2019 inculpata și soțul ei au constatat fetița „nu se trezește”, era inconștientă, așa că a chemat salvarea prin serviciul 112, pe care l-a apelat la ora 08:47, conform actului de sesizare din oficiu.

Echipajul de ambulanță s-a deplasat la fața locului și a încercat resuscitarea victimei începând cu ora 09.21 și până la ora 10:02, când s-a declarat decesul.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din partea Poliției, ocazie cu care a fost dispusă și s-a efectuat cercetarea locului faptei.

Examinarea cadavrului victimei minore nu a decelat urme vizibile de violență, iar cu acea ocazie s-a procedat la ridicarea a 3 supozitoare de TRAMADOL în folie de

aluminiu dintre care o poziție desigilată. La dosar s-a dispus și efectuat o expertiză medico-legală de autopsiere a victimei minore, concluziile acesteia fiind fără echivoc – moartea victimei a fost violentă și s-a datorat intoxicației acute cu TRAMADOL”, se arată în motivarea instanței.

Ce au spus judecătorii în cameră preliminară

”S-a apreciat că este dincolo de orice îndoieli faptul că nu a fost niciun moment intenția inculpatei să producă prin fapta sa un rezultat tragic, cum ar fi moartea propriului copil. Potrivit propriilor declarații – necontestate – inculpata nu știe să scrie și să citească, așa încât și dacă ar fi avut la dispoziție prospectul medicamentului TRAMADOL 100 mg (supozitoare) nu ar fi putut să își dea seama de contraindicația expresă din cuprinsul acestuia de a nu fi administrat copiilor sub 14 ani”, se arată în motivare.

”S-a apreciat că nu se poate adopta în cauză o soluție de renunțare la urmărire penală, rezultatul faptei fiind deosebit de grav – moartea unui copil sub 1 an – fapta rămâne extrem de periculoasă iar scopul procesului penal nu ar fi atins, nereprezentând un avertisment suficient și necesar de prevenire a săvârșirii altor fapte similare.

Aceasta mai ales în condițiile în care inculpata are și alți copii minori, din care unul născut după moartea victimei iar administrarea medicamentelor la copii foarte mici, cum a fost victima, fără o opinie avizată din partea unui cadru medical se cuvine a fi descurajată”, au mai precizat judecătorii din Sebeș.

Drept urmare, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar femeia va fi judecată pentru ucidere din culpă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate