Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ADR Centru: Seminar de lansare regională a domeniului de finanțare pentru infrastructura socială dedicată vârstnicilor


Publicat

varstniciAgenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a lansat joi, 26 ianuarie, la nivel regional, apelul de proiecte pentru finanțarea infrastructurii sociale destinate vârstnicilor. Acest eveniment a avut rolul de a informa potenţialii beneficiari ai apelului de proiecte destinat grupului vulnerabil persoane vârstnice, despre noile posibilități de investiții în domeniu. Fondurile disponibile pe acest apel de proiecte la nivel regional sunt de 3,7 milioane euro.

Apelul de proiecte din cadrul Priorității de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale-persoane vârstnice”, a fost lansat în data de 27.12.2016, depunerea de proiecte fiind posibilă timp de 6 luni, începând din  28.02.2017, ora 12:00, până în 29.08.2017, ora 12,00. Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis. Prin aceste proiecte se pot finanța centrele sociale fără componentă rezidenţială destinate persoanelor vârstnice (respectiv acele persoane care au peste 65 ani), dar și centrele de zi, unităţile de îngrijire la domiciliu și cantinele sociale. În acest sens, se finanțează atât reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea infrastructurii centrelor sociale fără componentă rezidenţială existente cât și a clădirilor în care se înfiinţează noi centre sociale fără componentă rezidenţială.

Peste 70 de persoane au participat la această reuniune de lucru organizată de ADR Centru, pentru informarea potenţialii beneficiari ai acestei Priorități de Investiții de la nivelul Regiunii Centru, în vederea accesării cu succes a fondurilor disponibile. În cadrul întâlnirii, s-au discutat condițiile specifice de eligibilitate și a aspecte privind depunerea proiectelor. Seminarul de informare a inclus și o prezentare generală a Programului Operațional Regional 2014-2020, precum și o prezentare a aplicației MySMIS. Rata de cofinanțare pentru un proiect este de minim 2% din totalul valorii eligibile a proiectului.

„Acest domeniu este foarte important pentru acea componentă a societății care se ocupă de problemele persoanelor de vârsta a III-a. În perioada precedentă de finanțare, 2007-2013, domeniul social, care a grupat investițiile în infrastructura pentru vârstnici, dar și în structurile destinate persoanelor cu dizabilități sau pentru copiii și tinerii defavorizați au fost foarte importante pentru comunitățile locale. Am susținut la nivel regional investiții totale de aproape 16 milioane euro, prin 24 de proiecte, care au dus la modernizarea și dezvoltarea a 34 de centre sociale, care oferă acum servicii pentru aproape 5000 de persoane în întreaga regiune. Aceste premise, precum și atenția de care s-a bucurat seminarul de azi, ne îndreptățesc să credem că și în această perioadă de finanțare se vor atrage integral resursele europene pe care le gestionăm, în folosul cetățenilor Regiunii”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Informații utile pentru potențialii solicitanți de fonduri pe Prioritatea de Investiții 8.1/8.3

Bugetul acestui apel de proiecte este alocat din POR 2014-2020, Prioritatea de Investiții 8.1 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, prin Obiectivul Specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale-persoane vârstnice”.

Acest apel de proiecte este unul competitiv, cu depunere la termen. Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme. Solicitanții de finanțare pot fi: Unităţi administrativ-teritoriale, dar și alte entităţi de drept public; Entități de drept privat, respectiv asociaţii şi fundaţii, unităţi de cult/ structuri ale cultelor aparţinând cultelor religioase recunoscute în România; Parteneriate între oricare dintre entitățile menționate mai sus. Este important ca solicitantul de finanţare, sau unul dintre parteneri, să fie furnizor de servicii sociale acreditat în condiţiile legislaţiei naţionale aplicabile în vigoare şi să aibă o vechime de cel puţin un an de la înfiinţare, la data depunerii cererii de finanţare.

Valorile minime și maxime ale proiectelor diferă, în funcție de tipul investiției. Pentru unități de îngrijire la domiciliu,valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 50.000 euro și 150.000 euro cu TVA. Pentru centre de zi, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 500 000 euro cu TVA. Pentru cantine sociale, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 500 000 euro cu TVA. Pentru centre de zi și unități de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 700 000 euro cu TVA. Pentru cantină socială și unitate de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 700 000 euro cu TVA.  Pentru centru de zi și cantină socială în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 900 000 euro cu TVA.  Pentru centru de zi, cantină socială și unitate de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă va fi cuprinsă între 100 000 euro și 950 000 euro cu TVA.

Apelul POR 8/8.1/8.3/A/1 este complementar apelului ”Bunicii Comunității – Servicii sociale și socio-medicale pentru vârstnici”, lansat spre consultare în 9 decembrie 2016, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, la Axa Prioritară 4/ Prioritatea de investiții 9.II/ Obiectiv specific 4.4. Solicitantul de finanţare prin POR 2014-2020 poate prezenta în cererea de finanțare, secțiunea Justificare, precum și printr-o fișă de proiect, intenția de a depune un proiect pe Programul Operațional Capital Uman, în vederea asigurării resursei umane ce va acorda serviciile sociale în infrastructura care răspunde obiectului proiectului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis. Declarații despre noul record al infectărilor cu SARS-COV și alegerile locale

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține astăzi, de la ora 18:00, o conferință de presă. Declarațiile și răspunsurile șefului statului la întrebărilor jurnaliștilor acreditați pot fi urmărite live la Alba24.

Președintele României și-a făcut un obicei în ultima perioadă din a susține în fiecare miercuri o conferință de presă.

Este de așteptat ca acesta să se refere la pandemia de coronavirus care a atins astăzi în România un nou record, la situația politică sau economică, dar și la alte subiecte de interes general.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Opt proiecte ale Spitalului Județen Alba vor fi finanțate din fonduri europene. Anunțul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia

Publicat

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în urma unei discuții cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. 

Opt proiecte de investiții majore ale SJU Alba Iulia, care vizează lucrări de edificare, extindere sau dotare cu aparatură medicală, vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Informațiile au fost postate pe contul de Facebook al instituției sanitare. 

Care sunt cele 8 obiective:

1. Relocarea și modernizarea activității secției de Oncologie (cu înființare comp. Radioterapie și Îngrijiri paliative) și înfiintare compartiment Cardiologie intervențională – edificarea unui nou corp de cladire;

2. Bloc Operator – extinderea și modernizare;

3. Secții Neonatologie și Obstretică Ginecologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

4. Secții Pediatrie și Oftalmologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

5. Secție Ortopedie și Traumatologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

6. Boli Infectioase – edificarea unei noi clădiri;

7. Psihiatrie-cronci – edificarea unei noi cladiri;

8. Reparație capitală și schimb de destinație din Școala Postliceală Sanitară în secție de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulator.

”Odată cu realizarea acestora Spitalul din Alba Iulia va fi unul dintre cele mai moderne spitale”, a spus ministrul Sănătății, prezent marți la  Alba Iulia, ocazie cu care i s-au prezentat secțiile, procedurile și stadiul lucrărilor la proiectele aflate în derulare.

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în…

Geplaatst door Spitalul Judetean de Urgenta Alba op Woensdag 23 september 2020

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Bani de liceu” în anul școlar 2020-2021: Termenul limită pentru depunerea cererilor, acte necesare și condiții

Publicat

pensii bani

Programul ”Bani de liceu” este continuat de Ministerul Educației și în anul școlar 2020-2021. Cererile pot fi depuse până vineri, 25 septembrie.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

CALENDARUL de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” 2020-2021

Depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” – 15-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii: 26 septembrie – 15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 26 septembrie – 16 octombrie

Afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 17 octombrie

Depunerea contestaţiilor: 18-21 octombrie

Rezolvarea contestaţiilor: 22 -25 octombrie

Bani de Liceu 2020-2021 – acte necesare:

1. Venit brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie, iulie și august – maximum 500 RON.

– Adeverințe de venit de la locul de muncă al părinților sau

– Declarație notarială pe proprie răspundere de la părintele care nu a realizat niciun venit lunar permanent, în ultimele trei luni; sau de la amândoi, dacă sunt în această situație; declarația trebuie dată și de frații majori care locuiesc împreună cu familia, dacă nici ei nu au avut venituri

2. Copie după certificatele de naștere sau C.I./B.I. ale părinților și fraților.

3. Adeverințe din care să rezulte că frații/surorile sunt elevi/studenți, eliberate de instituțiile de învățământ unde studiază aceștia.

4. Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.

5. Copie dupa Certificatul de revoluționar al părintelui, dacă este cazul.

6. Adeverința medicală a elevului – dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informații suplimentare la secretariat).

7. Cerere tip completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal.

8. Ancheta socială făcută de primărie.

9. Copie după C.I./B.I. al elevului care solicită ”bani de liceu”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Afacerea măștilor pentru persoanele defavorizate, ANCHETATĂ de DNA. Nelu Tătaru: Am furnizat toate informațiile solicitate

Publicat

Achiziția celor 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate de la firma Naguma Medical Supply SRL face obiectul unei anchete a DNA.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că ministerul a furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în legătură cu această achiziție.

„Noi am furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în speța acestei achiziții. Noi suntem deschiși să oferim documentațiile. Avem și noi în anchetă internă contractele în desfășurare și, în măsura în care vom finaliza, vom direcționa către organele de anchetă”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, sâmbătăt, că au fost recepționate cele 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate achiziționate de la firma Naguma Medical Supply SRL.

Naguma Medical Supply SRL a anunțat vineri, într-un comunicat, că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103 milioane de măști medicale destinate românilor din categorii defavorizate.

Anunțul a venit în ultima zi din perioada de grație de 15 zile acordată, conform contractului, de Ministerul Sănătății, după ce a notificat compania omului de afaceri Michael Topolinksi să respecte termene contractuale și după ce Naguma a acuzat ministerul că vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei Best Achiziții.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate