Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Amenzi de aproape 90.000 lei, date de Poliția Alba și produse confiscate. Controale în magazine și piețe, înainte de Paște

Publicat

alimente confiscate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare din Alba au dat amenzi de aproape 90.000 de lei, în urma unor controale derulate la peste 200 de agenți economici – magazine și piețe. Au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 14 – 16 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind comerțul și cele impuse de starea de urgență.

Au fost verificați 236 de agenți economici și au fost constatate 64 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 87.500 de lei. Dintre sancțiuni, 34 au fost aplicate la Legea 12 privind comerțul, 7 la OUG 28 din 1999 privind obligația de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, 11 la ordonanțele militare în condițiile stării de urgență, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor au fost identificate și confiscate băuturi și produse alimentare a căror termen de valabilitate era expirat, în valoare de 4.475 de lei și a fost indisponibilizată suma de 1.020 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax