Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania de alfabetizare și incluziune digitală „Hai pe NET, 2019!”, la Colegiul H.C.C. din Alba Iulia

Publicat

În săptămână 25 – 31 martie la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia se derulează campania de alfabetizare și incluziune digitală „Hai pe NET, 2019!”. Aflată la cea de-a zecea ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online.

Campania „Hai pe NET 2019!” face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2019, o campanie anuală de responsabilizare digitală care vizează organizarea de evenimente online și offline cu scopul de a aborda transformarea digitală și efectele acesteia: 43% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți.

Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia este și în acest an Telecentru al campaniei de alfabetizare și incluziune digitală, coordonator de activități fiind prof. Ramona Humeniuc -Ambasador voluntar Scientix pentru România.

Agenda Campaniei la Telecentrul Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia cuprinde următoarele activități:

luni, 25.03.2019 –lansarea campaniei – clasele IX-XII – Promovarea incluziunii și accesibilității web prin activități creative cu elevii (masă rotundă pe tema „Un Internet sănătos” și „Cum poți promova diversitatea?” ), responsabil: prof. Ramona Humeniuc, prof. Gabriela Suciu, prof. Aida Muntean, bibliotecar Lucreția Bârz.

marți, 26.03.2019 – “Programare creativă prin Minecraft Education Edition” – activități demonstrative, practice cu elevii cls. IX-XI, având ca obiective parcurgerea cu elevii care nu au dezvoltat cod până acum (elevii de la profilele filologie și științe sociale) a tutorialelor de pe platforma : https://code.org/minecraft astfel încât să înțeleagă într-un mod creativ cum pot să creeze în viitor propriile produse -responsabil: prof. Mureșan Codruța.

miercuri, 27.03.2019 –“Primul click! la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Alba Iulia ”- atelier eveniment de încurajare a persoanelor de la “Căminul pentru persoane vârstnice”(CZV) Alba Iulia să facă primul click alături de elevii clasei a IX-a C, profil matematică-informatică intensiv informatică. Activitate dedicată persoanelor vârstnice, active în Ansamblul Folcloric 60+, a Clubului Femeilor și a prticipanților vârstnici la diverse activități ale centrului, care se familiarizează pentru prima dată cu un dispozitiv mobil (telefon, laptop, tabletă). A fost ales acest CZV deoarece obiectivul fundamental al Centrului constă în prevenirea marginalizării sociale şi sprijinirea includerii comunitare a persoanelor vârstnice din Alba Iulia, de dezvoltare a unor atitudini de socializare şi combatere a excluderii sociale, de acordare a unor servicii alternative de îngrijire prin abordarea unui model integrat medico-social de furnizare de servicii şi de prevenire a instituţionalizării persoanelor vârstnice. – responsabili: prof. Ramona Humeniuc, prof. Anca Balan, asistent social Alina Șandru.

joi 28.03.2019 – “Programare creativă cu Micro:Biți”- participanți sunt elevii claselor IX-X care parcurg tutorialele simple disponibile la adresa https://makecode.microbit.org/ , acțiune care vizează în special elevi care nu au dezvoltat cod până acum și care are ca obiectiv facilitarea înțelegerii în mod creativ de către elevi a unor noțiuni informatice. Microbit-ul este un mic computer programabil, conceput special pentru a face învățarea conceptelor de programare ușoară și distractivă. Microbit îi ajută pe elevi să învețe conceptele de programare într-un mod intuitiv și creativ și le permite să își pună în aplicare ideile digitale în jocuri sau aplicații- responsabil: prof. Ramona Humeniuc, prof. Codruța Mureșan, prof. Pamfil Sicoe, prof. Aniela Vizitiu.

vineri, 29.03.2019 – “Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli, bibliotecari, activiști” –prezentarea platformei https://education.microsoft.com/courses-and-resources/courses/SDG care oferă cursuri extrem de interesante, cu idei despre cum se pot aborda cu elevii subiectele importante ale dezvoltării durabile, activitate de conștientizare a comunității (școala, adulți, părinți) despre felul în care putem să contribuim la o societate și o planetă mai sustenabilă!- responsabili: dir. adjunct Sorin Schiau, prof. Ramona Humeniuc, prof. Monica Fer Todoran.

“Hai pe Net!” Este versiunea localizată în România a campaniei Europene ALL DIGITAL Week și este implementată de Fundația EOS împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în România.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” – răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate

Publicat

card sanatate

Răspuns cinic al CNAS, în contextul în care pentru a 17-a zi la rând, platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate este total blocată. ”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” a spus purtătorul de cuvând al instituției. Pacienții reclamă că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacole gratuite de teatru la Alba Iulia cu trupa Skepsis. Programul verii

Publicat

a

Ca în fiecare an, trupa de teatru Skepsis propune publicului în lunile Iulie şi August un program atractiv de spectacole în aer liber la poarta a IV-a a Cetăţii. Primul weekend vesel cu Skepsis! Ca şi cum vara nu ar fi de-ajuns, ne vom încălzi în acest weekend cu două spectacol de Commedia dell Arte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Turmă de oi în putrefacție, la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imaginile groazei în pădurea Bărăbanț

Publicat

o

Imaginile groazei, lângă Alba Iulia. Zeci de oi moarte au fost abandonate în pădurea dintre Bărăbanț și Șard, la doar câțiva kilometri de oraș. Un cititor Alba24 a trimis o serie de fotografii incredibile. În fotografii se pot observa oile moarte de mult timp, intrate deja în putrefacție. Aproape, un câine este legat în lanți […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Statul la calculator poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Cum poți să eviți durerile de gât și spate

Publicat

munca birou

O zi de lucru petrecută la birou poate avea și ea efecte negative asupra corpului tău. Din cele opt ore pe zi de la birou, probabil petreci cinci sau șase dintre ele pe scaun în fața unui monitor. Există modalități prin care poți să eviți durerile de gât și de spate. Sfaturile lui John Cinkay, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate