Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO: Care este secretul longevității celei mai vârstnice femei din Alba. Tanti Noja Paladia, din Cugir, a împlinit 106 ani

Publicat

La 106 ani, Noja Paladia este nu doar cel mai longeviv locuitor al orașului Cugir, ci și cel mai în vârstă om din județul Alba. Marți, 20 iulie, tanti Noja din Suseni- Râul Mic, a fost vizitată de primarul localității, Adrian Teban, care i-a adus un aranjament floral, un tort și o diplomă din partea administrației locale.

„A fost o bucurie să fiu alături de doamna Noja la cei 106 ani, o vârstă impresionantă și o dovadă a unei vieți cumpătate și a unei gândiri pozitive. Ca primar, am avut câteva ocazii să fiu alături de cugireni care au ajuns sau au depășit venerabila vârstă de 100 de ani, dar doamna Noja este cea mai vârstnică sărbătorită de până acum. Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia sa și familia care-i este alături”, a declarat primarul Cugirului.

Noja Paladia din Suseni, s-a născut în 1915, a avut o viață liniștită pe care și-a dedicat-o familiei. A fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copii, nepoții și strănepoții.

Paladia a avut patru copii, dintre care trei sunt în viață, avand 81, 76 și 71 de ani; mai are 7 nepoți și 6 strănepoți.

Întrebată care crede că este secretul longevității mamei sale, fiica sa mai mică, Didina ne-a mărturisit că toată viața a mâncat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparținătoare Cugirului.

În plus, liniștea și gândirea pozitivă au contat foarte mult, Noja Paladia obisnuind să-și petreacă timpul liber citind, mai ales cărti de istorie și geografie.

La cei 106 ani, Paladia este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, însă auzul și văzul au cam abandonat-o.

Acest lucru nu o împiedică să se bucure de familie și de cei care o vizitează.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax