Connect with us
Advertisement

Educație

FOTO: O clădire a Liceului cu Program Sportiv din Sebeș va fi reabilitată. Teren multifuncțional sintetic, amenajat în curte

Publicat

Un corp de clădire al Liceului cu Program Sportiv din Sebeș va fi reabilitat și modernizat printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. Pe lângă lucrările la clădire, în curtea liceului urmează să fie amenajat un teren multifuncțional sintetic, prevăzut cu instalație de nocturnă. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 30 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare faza PT, DE, PAC, verificarea tehnică a proiectării, asigurare asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare corp clădire A inclusiv reamenajări exterioare, din strada Lucian Blaga, nr. 76”.

Valoarea totală estimată este de 1.111.099,07 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, Liceul cu program sportiv Sebeș are o istorie începută în anul 1930, când a luat naștere școala primară într-un fost local al Unității de Pompieri, la început cu patru clase ce și-au desfășurat activitatea într-o singură încăpere.

De-a lungul timpului școala își schimbă locațiile de mai multe ori. La început se mută în Casa Parohială (azi strada Lucian Blaga, lângă fostul sediu al Poștei), apoi prin introducerea claselor gimnaziale, școala își desfășoară activitatea într-un sediu aflat pe aceeași stradă (către autogară).

Până în anul 1954 școala poartă numele de Școala nr. 2, iar de atunci nr. 3 și din anul 1970 se mută în sediul actual – clădirea administrativă a fostului Raion Sebeș, cunoscută și sub numele de Casa Pădurilor, întrucât a funcționat aici, după război, Regionala a VIII-a Silvică.

Până la instalarea în noul local era cunoscută sub numele de Școala de la Troiț, deoarece în fața clădirii era o frumoasă troiță sculptată în stil maramureșean, distrusă în timpul regimului comunist.

Liceul cu Program Sportiv își are originea în Clubul Sportiv Școlar. În anul 1977 acesta se desprinde de Liceul Teoretic, unde și-a desfășurat activitatea până atunci și se înființează secțiile de Handbal băieți și fete și Fotbal băieți, având totodată o bază sportivă în Luncile Prigoanei.

În anul 1991 se transformă în Liceul de Educație Fizică și Sport, dispunând de local propriu, teren de fotbal și handbal. Ulterior a luat numele de Liceul cu Program Sportiv, până în prezent bucurându-se și de o modernă sală de sport.

Asupra corpului de clădire A au fost efectuate de-a lungul anilor diferite lucrări izolate de reabilitare, dar per ansamblu corpul de clădire se află într-o stare de uzură fizică și morală accentuată.

În prezent subsolul clădirii, care este folosit ca depozit, necesită operații de eliminare a egrasiei. Pardoselile din sălile de clasă și din spațiile administrative și de circulație vor fi schimbate cu unele din parchet laminat și respectiv din gresie.

Pereții claselor necesită reparații și zugrăveli. Tâmplăria interioară se află într-un grad avansat de deteriorare și necesită schimbarea ei cu una modernă, fiabilă și ușor de întreținut.

Șarpanta prezintă punctual semna de degradare datorate deteriorării învelitorii din țiglă. În acoperișul liceului este un luminator care necesită înlocuire. Întreaga învelitoare necesită înlocuire deoarece se află într-un stadiu avansat de degradare.

Fațada principală necesită reparații la tencuieli, înlocuirea soclului din mortar de ciment și zugrăveli lavabile.

Se propun următoarele tipuri de lucrări:

  • reparat fațade (tencuieli exterioare, reparații tencuieli, zugrăveli exterioare, burlane tablă, jgheaburi)
  • zugrăvit pereți interiori
  • montaj tavan fals
  • confecționat copertine
  • înlocuire instalații electrice
  • înlocuire tâmplărie interioară/exterioară cu tâmplărie din aluminiu și/sau PVC
  • înlocuire luminator
  • montaj parchet (săli de clasă)
  • montaj gresie (holuri și grupuri sanitare)
  • amenajare teren multifuncțional sintetic în incinta liceului, îngrădit, cu instalație de nocturnă
  • reparații șarpantă (înlocuire elemente de șarpantă și refacere totală a învelitorii de țiglă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement