Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO: Profesoare de la Școala Gimnazială nr. 3 din Cugir, în schimb de experienţă în Spania prin proiect Erasmus+

Publicat

erasmus cugir

Trei profesoare de la Școala Gimnazială numărul 3 din Cugir au făcut un schimb de experiență în Spania timp de șapte zile în cadrul unui proiect internațional Erasmus + ce a avut ca temă centrală sustenabilitatea.  

În perioada 13-19 mai 2018 s-a desfășurat cea de-a doua activitate din cadrul Erasmus+, respectiv a Proiectului de Parteneriat Strategic Earthworm al Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir.

Proiectul se desfășoară pe perioada a 2 ani școlari, 2017-2019 și are ca parteneri instituții școlare din România, Spania, Lituania și Islanda, care este și coordonator general al proiectului.

În cadrul activității „Learning/Teaching/Training Activity”, un grup de 3 cadre didactice de la Școla Gimnazială nr. 3 Cugir au participat la activitatea din Spania, regiunea Cantabria. Elisabeta Bîrloncea, Flavia Muntean și Nicoleta Huștiuc au avut ocazia să facă schimb de experiență cu alte cadre didactice partenere în proiect.

Activitatea s-a desfășurat pe zile, conform calendarului stabilit de comun acord de coordonatorii proiectului, pe tema centrală a proiectului: sustenabilitatea.

Proiectul a fost  coordonat de cele patru cadre didactice din fiecare țară: prof. Nicoletta Huștiuc, coordonator de proiect pentru România, Luisa Fernandez Sanchez – coordonator Spania, Ausra Guzauskiene – coordonator Lithuania și Maricris Castillo de Luna – coordonator Islanda și totodată coordonator general.

Programul de desfășurare a inclus o vizită la Școala Ceip Monte Corona din regiunea Cantabria, Udias, El Liano, unde fiecare unitate de învăţământ participantă la proiect a avut de prezentat un material video despre activitățile din fiecare țară, respectiv școală participantă, după care au urmat workshopuri legate de educația ecosocială, explicată pe larg de experți, cu aplicații practice pe curriculum spaniol, apoi workshop practic legat de educația pentru mediu, la fel de util prin exemplele practice și activitățile concrete.

A treia zi a continuat cu activități ecologice realizate de această școală împreună cu o Asociație ecologică și protecția mediului ambiant.

Participanții la mobilitate au asistat la experimente realizate în natură de echipe de copii și cadre didactice, coordonate de voluntari. Copiii au avut sarcini concrete: să măsoare distanța dintre cele două maluri ale râului, temperatura apei din râu etc.

Au urmat apoi vizite culturale în Santander, la obiective turistice și culturale: Centro Botin, Muzeul Maritim, Muzeul El Hombre y la mar, Palacio Magdalena, Plaja El Sardinero; în Bilbao: Palacio del Embarcader, Muzeul Guggenheim, Muzeul Belles Artes, Sacrado Corazon, Parcul Dona Casilda, Stadionul San Mames.

Vizita s-a încheiat cu seară culturală, unde într-un cadru festiv au fost înmânate certificatele de participare la mobilitate fiecărei țări partenere.

Nu a lipsit întâlnirea transnațională, în cadrul căreia coordonatorii de proiect au discutat aspecte organizatorice legate de viitoarea mobilitate, care va avea loc în toamnă, în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax