Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Un ghid din Alba Iulia a sărbătorit Ziua Internațională a Ghidului de Turism strângând chiștoacele aruncate în zona Cetății

Publicat

Cristian Kalanyos, un albaiulian care lucrează ca ghid turistic în Cetatea Alba Carolina a sărbătorit, vineri, într-un mod inedit Ziua Internațională a breslei sale, culegând chiștoacele de țigări aruncate de trecători pe spațiul dintre Porțile I și II ale Cetății.

Bilanțul demersului său a fost impresionant: 500 de mucuri de țigări strânse de pe o suprafață destul de mică și ar trebui să-i pună pe gânduri atât pe fumătorii care nu au aflat că s-au inventat coșurile de gunoi, dar și pe reprezentanții administrației locale, care ar trebui să aplice legea privind păstrarea curățeniei pe stradă.

”Astăzi este Ziua Internațională a Ghidului de Turism.

Până la a doua cafea a zilei am vrut să marchez acest moment în felul meu, așa cum mă știți.

Planul de acasă a fost mai mare, dar am ignorat gripa și frisoanele. Am vrut să „acopăr” sectorul Poarta I – Poarta a – II a și am estimat pentru asta două ore.

Mi-am dat seama că nu o să reușesc datorită volumului de muncă și că am nevoie de trei sau trei ore și jumătate.

Până la urmă gripa a învins.

În cifre:

– 1/3 din ce mi-am propus;
– 65 minute;
– 500 mucuri de țigări adunate (m-am oprit „rotund” să nu uit când o să reiau treaba :)).

Așa atrag eu atenția, indirect, asupra importanței cetății pentru comunitatea noastră și pentru turiști.

Când avem o destinație turistică atât de importantă, CETATEA ALBA CAROLINA, trebuie să fim toți responsabili și să ne implicăm. Autorități, mediul de afaceri, locuitori și turiști.

Uneori să te implici responsabil nu înseamnă neaparat să faci. Poți și să nu faci. Să nu arunci pe jos, la întâmplare. Este foarte simplu. Vizitezi un loc frumos, curat. Lasă-l așa!

Locuiești într-un loc frumos, curat. Lasă-l așa!”, a scris Cristian Kalanyos pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat și imagini cu ”captura” făcută în Cetate, de Ziua Internațională a Ghidului.

Nu este pentru prima dată când albaiulianul face o astfel de muncă voluntară. În vara anului trecut, el a cules zile de-a rândul mucurile de țigări din zona statuii lui Mihai Viteazu.

Sursa foto: Facebook/ Kalanyos Cristian

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    sâmbătă, 22.02.2020 at 11:52

    Multumim ca ne atragi atentia….
    Sa te faci bine Cristian!

  2. Nae

    sâmbătă, 22.02.2020 at 21:18

    Felicitari domnule,politia comunitara ce face in acest sens,mai punem si noi ceva la bugetul primariei sau dam amenzi doar pentru parcari care „sunt” foarte multe,teatru ieftin domnilor de la alba24.ro cu un articol trecut,cum vin turistii si vai „aveti multe locuri de parcare” 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax