Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Proprietarii de pensiuni din Poarta Raiului – Șureanu au reparat pe cheltuiala lor drumul spre Luncile Prigoanei

Publicat

Asociația proprietarilor de pensiuni din Poarta Raiului a reabilitat, pe cheltuiala proprie, drumul dintre Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, care dă bătăi de cap turiștilor, în fiecare sezon turistic. 

Gropile au fost astupate și s-a intervenit în zonele cele mai afectate, astfel încât acum drumul spre zona respectivă este rezonabil.

Drumul este administrat de Romsilva, după ce l-a preluat de la Consiliul Județean Alba și era practic abandonat, deși zona este una dintre cele mai frumoase din România.

În Poarta Raiului există mai multe pensiuni și cabane. De acolo pornesc o serie de trasee extrem de interesante: spre Vârful Șureanu, Vârful lu Pătru, Iezerul Șureanu și spre multe alte obiective turistice.

Iarna, drumul este aproape impracticabil. Nu este întreținut și accesul spre pârtiile de schi din zonă este problematic.

An de an, proprietarii de pensiuni încearcă să sensibiliteze administratorul drumului (fie că a fost vorba despre Consiliul Județean Alba, fie că este vorba despre Romsilva) să găsească o soluție pentru zonă.

În urmă cu câțiva ani, când în zonă nu era nici un spațiu de cazare, autoritățile județene au anunțat că acolo va fi construită o stațiune de schi modernă.

Între timp, anunțul nu s-a transformat nici măcar în proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax