Connect with us
Advertisement

Economie

Guvernul pregătește supraimpozitarea pensiilor. Ciolacu: este nepermis să ai pensia mai mare decât salariul avut în activitate

Publicat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi făcute modificări în sistemul de acordare a pensiilor și că Guvernul pregătește praguri de impozitare pentru ca veniturile din pensii să nu le mai depășească pe cele obținute în timpul activității.

Sunt vizate atât pensiile speciale cât și pensiile profesionale sau pensiile calculate pe baza sporurilor adăugate în ultimele luni de activitate.

”Este nepermis să ai pensia mai mare decât salariul avut în activitate. Este nepermis să muncești 3 zile și să ai pensie profesională, este nepermis să ai.. nu știu… 5 ani de zile, sau să ți se calculeze pensia după ultimele 6 luni, unde tu îți pui nu știu câte sporuri fiindcă vei ieși la pensie, astfel încât să ai pensia cât mai mare. Toate aceste lucruri trebuiesc îndreptate” a spus Ciolacu la Digi24

Marcel Ciolacu a spus luni seara, la Digi24, că proiectul de lege referitor la pensiile speciale a fost prezentat de ministrul Muncii la Bruxelles, și că acestea nu vor fi desființate „peste noapte” pentru că s-ar „bloca” justiția, de exemplu, „ca toată lumea să iasă la pensie, că vine un act normativ peste noapte”.

Ciolacu: O posibilă supraimpozitare a pensiilor este posibilă. Sunt prevăzute niste praguri

În ceea ce privește o posibilă supraimpozitare a acestora, liderul PSD spune că în lege sunt prevăzute „niște praguri” care vor fi explicate de ministrul Muncii.

Marcel Ciolacu: „Îmi mențin părerea că pensiile speciale trebuiesc rezolvate. Ministrul Muncii este singurul ministru care a făcut deplasarea la Bruxelles pentru acest act normativ, această viitoare lege.

După ce a terminat de discutat cu asociațiile profesionale, a mers la Bruxelles și a prezentat proiectul de lege ca să ne încadrăm, pentru că este jalon în PNRR. Mi se pare că până în martie trebuie să-l îndeplinim.

Cei de la Comisie l-au lăudat pe domnul ministru, că pot avea o discuție astfel încât să iasă o lege bună.

Să ieșim odată din logica de politicieni ieftini, să trâmbițăm că terminăm cu pensiile speciale, să venim cu propuneri legislative pe care le știm de la început că sunt neconstituționale, să venim cu o lege clară.

Ciolacu: Este nepermis să muncești 3 zile și să ai pensie profesională

Sunt ferm convins că această lege va trece prin guvern cât se poate de repede și va deveni act normativ ca să îndeplinim jalonul trecut în PNRR.

Sunt modificări. De exemplu, este nepermis să ai pensia mai mare decât salariul avut în activitate. Este nepermis să muncești 3 zile și să ai pensie profesională, este nepermis să ai.. nu știu… 5 ani de zile, sau să ți se calculeze pensia după ultimele 6 luni, unde tu îți pui nu știu câte sporuri fiindcă vei ieși la pensie, astfel încât să ai pensia cât mai mare. Toate aceste lucruri trebuiesc îndreptate.

Asta nu înseamnă că trebuie să vii acum să blochezi justiția. Ca toată lumea să iasă la pensie că vine un act normativ peste noapte, și cei care ar fi avut anumite drepturi, sunt luați noaptea cu un act normativ. Nu!

Acel act a fost discutat de către ministrul Muncii cu fiecare asociație profesională. Că a fost vorba de MAI, de MApN, de magistrați. Pe urmă trecut prin guvern și apoi pe o perioadă, nu pe repede înainte, discutat în parlament, astfel încât să avem o lege corectă și justă pe o perioadă lungă de timp.

De 30 de ani facem această greșeală. Fiecare își găsește la un moment dat o poziție bună de a negocia cu anumite partide, și vii și faci excepții, sau privilegii pentru o anumită categorie socială. România a depășit 30 de ani de democrație și trebuie să intrăm în cu totul altă logică de abordare.”

Întrebat dacă pensiile speciale vor fi supraimpozitate, Marcel Ciolacu spune că există niște praguri în proiectul de lege, care vor fi explicate de ministrul Muncii.

Ciolacu: „Veți vedea actul normativ. Va fi unul corect, predictibil. Sunt niște praguri

Marcel Ciolacu: „Veți vedea actul normativ. Va fi unul corect, predictibil. Sunt niște praguri. Va veni ministrul și va explica tot actul normativ.

Au avut și în Franța aceeași problemă. Tot în zona de justiție. Și au venit cu ceva pe o perioadă îndelungată. Nu poți să lași acum să iasă magistrații toți la pensie, să rămână un vid în justiție, sau în Ministerul de Interne, sau la MApN să ai un vid când ai războiul la graniță. Trebuie să fim niște oameni raționali.

Este o frustrare acumulată și pe o retorică de politicieni, câteodată foarte îndreptățită. Nu poți să ai pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut cât ai fost în activitate. Asta este o aberație pe care nu o găsești niciunde în lume.

Să nu fim guvernul austriac, nu îndreptăm o nedreptate cu altă nedreptate. Să venim cu ceva consolidat, logic și pe o perioadă lungă de timp.” a adăugat Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 13.12.2022 at 13:14

    Tot ce spui este foarte normal, dar când se începe a se vota punct cu punct va ieşi iar o catastrofă, exact ca cei care le votează. Sunteţi specialişti în a spune una şi a face alta. Ne-am obişnuit demult cu mârtănăriile voastre.

  2. Radu

    marți, 13.12.2022 at 19:33

    Ciolacu et.comp.,gov.ro,pr,pp si toata clica politica vorbesc despre CORECTITUDINE…!De unde corectitudine daca ei nu respecta legile facute tot de ei si de predecesorii lor!De 12 ani amana acordarea ajutoarelor compensatorii la iesirea la pensie a militarilor9 cu toate ca bani au fost,ministetele returnand la finele fiecarui an sume mari la buget!Vorbesc de sporuri trecute”din burta”in bazele de calcul dar uita ca au la indemana parchetele si (in)justitia care ttebuie da faca ordine si exemple sunt foarte multe!

  3. Boc

    joi, 15.12.2022 at 09:46

    Bă nemernicule magistrații nu fac afaceri cu brutărie și nici nu i au bani de la parlament. Porcule!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement