Actualitate
UPDATE: Incendiu la o cultură de cereale din zona Râpa Roşie şi de vegetaţie uscată în Sebeş. Flăcările au produs pagube de 14.000 lei
Pompierii din Sebeş au fost chemați să intervină luni după amiază, la două incendii din zona Râpa Roşie şi în municipiu.
În zona Râpa Roşie, a fost semnalat un incendiu izbucnit la o cultură de cereale (orzoaică).
Un alt incendiu la care intervin pompierii este pe strada Secaş din Sebeş, care s-a produs la vegetaţie uscată.
UPDATE: Potrivit ISU Alba, „Garda de intervenție Sebeș a acţionat luni, la ora 14.45, pe strada Drumul lui Traian din municipiul Sebeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o miriște și o cultură de orzoaică. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit de către pompierii militari, în cooperare cu SVSU Sebeș, folosindu-se două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă. Ca urmare a incendiului au ars aproximativ 7 ha cultură de orzoaică și 9 ha de miriște producând pagube de circa 14.000 lei.
Tot luni, Garda de intervenție Sebeș a fost solicitată să intervină, începând cu ora 14.56, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri, aflate pe un teren viran din strada Secașului, municipiul Sebeș. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă”.
Pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de situații, pompierii reamintesc cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.
Legislația specifică în vigoare prevede că arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai după ce aţi obţinut acordul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc de la primărie.
„După primirea acestor avize, luați-vă următoarele măsuri:
Izolaţi zona de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
Executaţi arderea numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;
Parcelaţi miriştea în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;
Supravegheaţi arderea până la finalizarea ei”, transmit reprezentanţii ISU Alba.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News