Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INFOGRAFIC: Cum a evoluat numărul deceselor COVID-19 în România. Județele cu cele mai multe cazuri și vârsta medie

Publicat

România a depășit pragul de 1000 de persoane care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus, la 7 săptămâni de când era anunțat primul deces în pandemie, în țară.

De atunci, cele mai multe decese s-au înregistrat în judeţul Suceava (17,4%), Arad (7,6%) și Galați (7,3%). În județele Brăila, Buzău şi Harghita nu a fost raportat vreun deces.

Printre decesele înregistrate în cele 52 de zile de la prima raportare se află și cel al unui cetățean străin, şofer de tir bulgar care se afla în tranzit pe teritoriul judeţului Arad. Acesta s-a simțit rău și a fost internat la Spitalul de Urgență, unde a decedat pe 6 mai, scrie libertatea.ro.

Cele mai multe decese pe zi, 32, s-au înregistrat pe 10 şi 20 aprilie. Comparativ, în 24 martie au fost cele mai puține (4 decese). Acum numărul acestora este în scădere: de la 28 de decese pe 9 mai s-a ajuns marți la 9 decese.

Nu s-a înregistrat niciun deces la persoane sub 20 de ani şi doar 8 tineri cu vârsta între 20 şi 29 de ani au murit. Cea mai tânără persoană decedată este o femeie de 20 de ani din Vaslui, care suferea de obezitate de gradul II, HTA şi probleme psihice. Iar cea mai în vârstă persoană care a murit de coronavirus este o femeie de 99 de ani din Arad.

Potrivit celei mai recente raportări INSP, vârsta medie la decese este 68 de ani, iar cea a cazurilor de îmbolnăviri – 48.

De asemenea, 77,6% dintre decese au fost la persoane de peste 60 de ani (765), iar 60,8% au fost bărbați. De asemenea, 89,3% dintre persoanele care au murit aveau și alte boli.

Majoritatea sufereau de afecțiuni cardiovasculare (59,6%), diabet (30,3%) sau afecțiuni neurologice (20,3%). Pe listă mai sunt afecțiunile renale, pulmonare, obezitate, neoplasm.

Situația în săptămâna 4-10 mai (sursa INSP):

– 37,5% din totalul cazurilor de îmbolnăviri s-au înregistrat în Neamț, Suceava, Bacău, București și Galați.

– 38% din totalul deceselor au fost înregistrate în Galați, Sibiu, Suceava, București și Mureș

– două județe înregistrează o incidență aparentă (îmbolnăviri  >50/100.000 locuitori)

– 1 din 7 cazuri de îmbolnăvire a fost înregistrat la personal medical

– 76,6% din decese au fost la persoane peste 60 ani si 60,8% din decese au fost la bărbați

– 89,3% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate.

surse: libertatea.ro, cnscbt.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax