Connect with us
Publicitate

BLAJ

Investiție de peste 5,5 milioane de lei în străzi și canalizare la Blaj, pentru ansamblul de locuințe din zona lacului Chereteu

Publicat

Primăria Blaj pregătește rețeaua de străzi care vor asigura accesul la viitorul ansamblu de locuințe din zona Lacului Chereteu. Printr-un proiect de peste 5,5 milioane de lei se vor realiza și canalizările menajere și pluviale. 

Primăria Blaj a lansat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție “Lucrări tehnico edilitare pentru ansamblul de locuințe zona Chereteu Componenta B în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Blaj”.

Valoarea totală estimată este de 5.550.012,17 lei, fără TVA.

Rezultatul achiziției lucrărilor va fi realizarea unor rețele de drumuri care să asigure accesul la viitorul ansamblu de locuințe din zona Lacului Chereteu și realizarea canalizării menajere și pluviale. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a execuției.

Prin proiect s-au stabilit soluții tehnice de realizare a unei infrastructuri rutiere moderne pe străzile 1 – 5 din zona Lacului Chereteu precum și rezolvarea evacuării apelor pluviale și canalizării menajere care să deservească locuitorii acestor străzi. Suprafața totală a zonei modernizată prin proiect este de 18.826,17 mp, din care 12.503,49 mp – platforme carosabile, 2.817,99 mp – trotuare și 3.504,69 mp – zone verzi.

 

Sistemul rutier va fi realizat din beton asfaltic, iar trotuarele din pavele prefabricate.

Canalizare pluvială

Rețeaua de canalizare pluvială va fi subterană și va prelua apele de pe partea carosabilă a drumului, prin guri de scurgere amplasate la marginea drumului, lângă bordură. Apele colectate se dirijează spre căminele colectoare sau conducte amplasate în apropiere. Rețeaua de canalizare pluvială va avea o lungime totală de 2.077 metri, din care 325 metri pe cheltuieli neeligibile.

Canalizare menajeră

Pentru realizarea sistemului de canalizare s-a pornit de la premisa de racordare a tuturor consumatorilor casnici de apă la un sistem de canalizare, de colectarea apelor uzate menajere și evacuarea lor la o stație de epurare care să poată aduce la standarde naționale și europene calitatea apelor uzate.

La momentul actual, pe amplasament există trasate niște parcele de terenuri pe care urmează să se construiască locuințe. Pentru o estimare a consumatorilor de apă s-a luat în considerare un număr de 119 gospodării, cu o medie de 4 locuitori / gospodărie.

Rețeaua de canalizare menajeră proiectată cuprinde:

  • rețeaua de canalizare gravitațională de colectare și transport a apelor uzate
  • 2 stații de pompare a apelor uzate, intercalate pe rețeaua de canalizare (acolo unde datorită topografiei terenului, evacuarea apelor uzate nu se poate face gravitațional)

Spații verzi

Se vor amenaja suprafețele rezultate între limitele de proprietate și bordura exterioară a trotuarelor cu spațiile verzi. Pe aceste suprafețe se va așterne pământ vegetal și se vor înierba.

foto: viziteazablajul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax