Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Liberalul Dan Vîlceanu este noul ministru de Finanțe al Guvernului Cîțu, în ciuda poziției exprimate de Ludovic Orban

Publicat

Dan Vîlceanu este noul ministru de Finanțe al Guvernului Cîțu. Acesta a fost validat, miercuri, de conducerea PNL pentru această funcție. Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a acestuia. 

Biroul Politic Național al PNL a votat, miercuri, nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru ministerul Finanțelor, cu 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban.

Citește și Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, nu știe cât este salariul minim din România: ”Este în jur de 1600 și ceva

Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în timp ce din tabăra lui Orban a participat doar acesta la ședință.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat.

Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus acesta.

Ludovic Orban s-a opus

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunat miercuri că a votat împotriva desemnării de către PNL a lui Dan Vîlceanu drept ministru al Finanțelor și a invocat riscuri legate de această desemnare.

”Prin votul pe care l-am dat ca președinte al PNL mi-am exprimat rezerve extrem de serioase față de această candidatură. Premierul Florin Cîțu a spus că susține competența, integritatea.

Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare, de aceea am votat împotrivă. Răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.

El a refuzat să spună exact care sunt riscurile legate de numirea lui Vîlceanu ca ministru al Finanțelor, spunând că nu a avut timp să analizeze această propunere făcută de premierul Florin Cîțu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax