Connect with us
Publicitate

Actualitate

Medicament ieftin care ar putea prelungi viața cu zeci de ani, bazat pe o plantă din România. Așteaptă omologarea în SUA

elixirul tineretii

Publicat

Elixirul tinereții există și nu este o glumă ci rezultatul muncii unui important cercetător american, Nir Barzilai, director al Institutului pentru Cercetare în Domeniul Îmbătrânirii la Colegiul de Medicina Albert Einstein din Bronx. Mai mult decât atât, costă foarte puțin, iar planta pe care se bazează crește peste tot în România, dar și în Europa Centrală și de Est.

Denumirea populară a plantei este ciumărea și era folosită în Evul Mediu pentru ameliorarea simptomelor ciumei, dar și la multe alte afecțiuni.

Nir Barzilai are un plan care ar putea schimba într-o zi medicamentele și îngrijirea sănătății așa cum o știm. Promisiunea sa: extinderea cu zeci de ani a vieții, scrie prestigioasa revistă Wired.

Acesta a demonstrat că îmbătrânirea umană poate fi încetinită printr-o pastilă ieftină denumită „history making”.

În primăvara anului trecut, Barzilai a călătorit la Vatican pentru a discuta planul la o conferință privind terapiile celulare. A fost a doua oară când a fost invitat la conferință, ceea ce este o afacere destul de mare în lumea medicală.

Mai degrabă decât încercarea de a dezvolta o terapie extrem de scumpă, extrem de speculativă, care va aduce beneficii doar pentru setul de ”semizei” miliardari, Barzilai vrea sa convinga agenția americană a medicamentului să își puna sigiliul de aprobare pe un medicament radical pentru restul dintre noi.

Medicamentul în cauză, metformina, costă aproximativ cinci cenți o pastilă. Este o versiune ușor modificată a unui compus care a fost descoperit într-o plantă, Galega officinalis. Planta, cunoscută și sub denumirea de liliac francez, nu este o chestiune de știință de ultimă oră.

Medicii l-au prescris ca pe un remediu pe bază de plante timp de secole.

În România, Galega officinalis se numește Ciumărea. În Epoca Medievală, o reţetă cu această plantă a fost folosită în medicina populară pentru a reduce urinarea frecventă care însoțește boala în prezent cunoscută sub numele de diabet zaharat.

Planta a fost administrată, de asemenea, ca medicament în epidemii de ciumă pentru a stimula transpirația la persoanele afectate, și a fost utilizată pe scară largă pentru a stimula lactația la vaci.

La noi în țară, planta se găsește peste tot în zonele de deal și câmpie. Popular se mai numește și ruta caprei, din cauza frunzelor care emana un miros neplăcut de burduf de capră, atunci cand sunt zdrobite.

Sursă: adaptare după wired.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate