Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Ministerul Economiei propune listarea Cupru Min SA la bursă. Consideră că societatea ar putea fi atractivă pentru investitori

Publicat

Ministerul Economiei propune listarea la bursă a Cupru Min SA Abrud. Consideră că producătorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, după cum a declarat Sorin Găman, director general adjunct în Direcţia Generală de Resurse Minerale din minister.

UPDATE: Și senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, că „e firesc ca procesul de privatizare să fi eșuat în asemenea condiții. Listarea Cupru Min la bursă este un lucru benefic, iar investițiile trebuie făcute și aici, la fel ca la oricare alt investitor. La cifra de afaceri pe care o are, își permite să facă investițiile de mediu urgente, din credite bancare, iar pe leasing, investițiile tehnologice. Listarea la bursă are marele avantaj că principalul investitor rămâne statul român și poate vinde la bursă câte acțiuni dorește”.

„Probabil se vor vinde acţiuni la bursă, încă nu s-a stabilit, asta este o propunere a conducerii Ministerului Economiei”, a afirmat Găman.

El a adăugat că producătorul de cupru nu are datorii la stat şi că poate fi atractivă pentru investitori.

Surse din Ministerul Economiei au declarat, pentru ziarul Bursa, că societatea trebuie scoasă din administrare specială şi trebuie pregătită pentru privatizare. Chiar dacă are profit în ultimii trei ani, duce lipsă de lichidităţi pentru investiţii şi are nevoie de fonduri ca să-şi majoreze producţia.

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României.

Producătorul de cupru a fost scos la vânzare în 2012, cu un preţ de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprită din cauza neînţelegerilor cu câştigătorul licitaţiei.

După eşecul privatizării, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min.

Investitorul, trader sau producător din domeniu, urma să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Citeşte şi Sentință definitivă și irevocabilă: Curtea de Apel București a desfiinţat hotărârea prin care Cupru Min trebuia să plătească 17 milioane de euro

Statul a încercat anul trecut să vândă concentratul de cupru al Cupru Min, însă cele două companii interesate să cumpere nu au depus oferte până la termenul limită.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax