Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Numele candidaților pentru posturi de bugetari la Primăria Alba Iulia, ținute la secret. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Sub pretextul regulamentelor GDPR, Primăria Alba Iulia ține la secret numele celor care se înscriu, candidează și obțin posturi de bugetari în instituție.

Mai exact, pe site-ul primăriei, la secțiunea locuri de muncă, numele celor care sunt admiși pentru un concurs nu mai apar în ultima perioadă. Singura formă de identificare este una internă, bazată pe numărul dosarului cu care candidatul s-a înscris la concurs. 

Deși primul caz în care numele au fost anonimizate părea unul izolat, de mai bine de o lună, practica este folosită la fiecare concurs de angajare. 

Fenomenul, contrar transparenței pe care o promovează administrația USR, pare că ar fi pornit de la o discuție, în timpul unei audiențe. 

Nici după ce se câștigă concursul nu se face numele public. Spre exemplu, la cel mai recent concurs, candidatul 137769/23.11.2021 a a obținut un post de bugetar, la Primăria Alba Iulia, la compartimentul urbanism.

Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Reporterii alba24.ro l-au întrebat pe primarul Gabriel Pleșa care este motivul pentru care numele celor care se înscriu la un concurs public, într-o instituție publică, este anonimizat.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat că nu știe exact despre ce este vorba, dar cel mai probabil motivul este legat de protecția datelor personale.

Mai mult de atât, totul ar fi pornit de la o audiență pe care a avut-o primarul Pleșa. Mai exact, o persoană care s-a înscris la un concurs ar fi fost deranjată că i-ar fi apărut numele pe site-ul primăriei și a cerut ca dosarul său de concurs să fie anonimizat.

CITEȘTE ȘI: Angajări la Primăria Alba Iulia în mandatul lui Gabriel Pleșa. Ce salarii încasează bugetarii care lucrează în proiecte europene

Drept urmare, după o primă anonimizare, Primăria Alba Iulia a făcut un obicei din a nu face publice numele celor care se înscriu la concurs.

Însă, ascunderea numelui nu se rezumă doar la înscrierea la concurs, ci și la toate etapele. Numele nu mai apare nici când candidații sunt declarați admiși după proba scrisă, dar nici după proba interviului.

Când a apărut primul caz de anonimizare

În 25 august, Primăria Alba Iulia anunța un concurs pentru un post, funcţie publică de conducere, pe perioadă nedeterminată – șef serviciu, clasa I, treapta II, concurs care urma să aibă loc pe 27 septembrie.

În procesul verbal, în care au fost anunțați patru candidați, admiși în urma selecției dosarelor apăreau: Mânzăleanu Georgeta Manuela, Pera Lucia Maria, Rad Mihai Ovidiu, Breaz Mihai.

Unul dintre candidați a fost Lucia Maria Pera, directorul Polaris, firma care în acel moment era într-un conflict cu Primăria Alba Iulia, conflict cauzat de criza gunoaielor care a afectat municipiul.

După proba scrisă din data de 27 septembrie, când toți cei patru au fost declarați respinși la proba scrisă, numele acestora a fost anonimizat și înlocuit cu numărul dosarului de înscriere.

La fel a fost și în urma contestației, unde unul dintre candidați nu a reușit să obțină punctajul minim.

Nume lăsate la înscriere, anonimizate la rezultate

Cronologic, următorul concurs a fost cel din data de 5 octombrie, dar anunțat în 13 septembrie, pentru un post de mașinist la mașini pentru terasamente.

Dacă la rezultatul selecției dosarelor, în data de 28 septembrie, numele apărea, la rezultatul din data de 7 octombrie, numele celui care a câștigat a fost anonimizat.

Au mai urmat cinci concursuri, în data de 6, 7, 11, 13 și 14 octombrie, unde numele au fost vizibile; fie că vorbim despre locuri de muncă în proiecte pe fonduri europene, fie de muncitori necalificați.

Anonimizări totale din 28 octombrie 2021

În 21 octombrie a fost anunțat un concurs pentru un proiect pe fonduri europene, în Unitatea de management a proiectului „IRIS – Integration of Roma Through Innovative Skills”.

CITEȘTE ȘI: Concurs de angajare la Primăria Alba Iulia, anunțat de pe o zi pe alta, apoi suspendat. Se caută ”experți” cu zero experiență

Se căuta un expert anti-discriminare, iar atât procesul de selecție al dosarelor, cât și rezultatele au fost anonimizate.

Tot în 21 octombrie  a fost anunțat pentru data de 12 noiembrie un concurs de ocupare a a două locuri de consilieri juridici. Toate procesele verbale au fost anonimizate.

Angajații primăriei au avut o ”scăpare” la un concurs pentru muncitor necalificat, la adăpostul de câini din Alba Iulia: au trecut numele candidaților, dar au anonimizat câștigătorul.

Cel mai recent concurs a avut loc în data de 8 decembrie, unde candidatul 137769/23.11.2021 a fost singur pe loc și a reușit să devină angajat al Primăriei Alba Iulia, la serviciul urbanism, după ce a trecut de proba scrisă.

Următorul concurs va avea loc în data de 13 decembrie, pentru un post de casier. S-au înscris 8 candidați, dintre care 6 au fost declarați admiși.

În linii mari, deși administrația Pleșa promitea la început de mandat o transparență în ceea ce privește tot ceea ce se întâmplă în primărie, anonimizarea celor ce candidează pentru funcții de bugetari este un prim pas către o direcție contrară celor promise.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    vineri, 10.12.2021 at 10:46

    Bade Cristian, TovaraSE PSD-ist amaTOR Panu : DE CE Doresti, MataLUTA, Cu ATaTA OsardIEm NumeLE
    Candidati-LOR pentru postURI de BugeTARI din PrimaRIA Alba Iulia ? Te Temi ca VreUN CatinDAT PrefeRAT PreFERAT de PSD-ul AdorAT De TINE, Va Fi Examinat IncoRECT, La ConcurSUL Care va AVEA LOC, JigoDIE PSD-ista ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. Anafura

    vineri, 10.12.2021 at 11:28

    De fapt, nu intereseaza pe nimeni numele oricarui candidat care vrea in primarii, dar e foarte important pt toti votantii sa afle ce salarii se dau acolo din banul poporului ! Asa, poate prostimea se va destepta inaintea votului , iar cei cu pensii de 8 milioane lei vechi, sigur vor sta acasa la vot, sau merg la biserica sa fie iertati de injuraturile care le vin in gand !

  3. Cornel

    vineri, 10.12.2021 at 11:55

    Tare articol. Ați muncit mult pentru el.
    Va felicit!

  4. pilu

    vineri, 10.12.2021 at 12:20

    ANAFURA. Ori mergi la vot ori nu, lista cu prosti este aceiasi. De unde sa sti care este mai putin prost decat altul, daca candidatul nu prea a facut nimic pe unde l-a plantat partidul ? Cazul Roman.
    Si referitor la angajarile pilelor de partid ( ca altii n-au cum sa ajunga acolo) in Primarie, ar fi interesant daca ar exista si prin municipiul nostru vreun jurnalist de investigatii, sa ne arate si noua cine sunt cu adevarat si ce pile au avut reusitii cu cod cifrat. Nu cred sa avem asa ceva prin preajma, mai e unul care se mai leaga de actiunile din Primarie,cu tupeu destul de bun.Ce ziceti voi de la alba 24, va lasa sa faceti asa ceva ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax