Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O companie farmaceutică din Cluj a început probele pentru fabricarea medicamentului Favipiravir, folosit în tratarea Covid-19

Publicat

Favipiravir, un antiviral care poate fi administrat bolnavilor de Covid-19 cu forme uşoare şi medii, va fi fabricat în România, la Cluj, dacă totul va merge bine.

Terapia Cluj a început probele tehnologice pentru producția acestui medicament. Dacă rezultatele sunt bune, compania farmaceutică va începe producţia, iar pacienţii vor avea un acces mai rapid la medicament.

În acest moment, antiviralul este în protocolul de tratament pentru Covid-19 la noi din ţară, alături de alte medicamente.

Medicamentul, folosit pentru tratarea gripei în Japonia, este utilizat și în tratamentul bolnavilor de Covid-19 cu forme uşoare şi medii și, potrivit specialiștilor, este eficient când este administrat încă de la primele simptome de boală.

În protocolul naţional de tratament se precizează că nu trebuie folosit de copii sau femeile însărcinate.

În România, acest medicament este administrat pacienților doar în spital.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax