Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ora Pământului 2020. Oameni din aproape 200 de țări sting lumina, simbolic, sâmbătă seara. Evenimente exclusiv online

Publicat

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. În acest an însă, evenimentele organizate cu această ocazie vor avea loc online. Oameni din peste 180 de țări, inclusiv România, marchează evenimentul.

Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, ce a luat naștere în 2007, la Sydney. De atunci și până azi, a adus împreună miliarde de oameni, online și offline, pentru un scop comun – acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi și cei dragi, este mesajul voluntarilor.

”Earth Hour înseamnă și o oră pentru noi, în care să ne aducem aminte că în momente dificile nu suntem singuri și că, deși suntem la distanță, putem să ne unim forțele și să obținem rezultate importante. Într-un singur glas, ne putem face vocea auzită online, pentru a obține angajamente clare de la liderii mondiali”, potrivit WWF Romania.

Sâmbătă, 28 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, va reuni oamenii din întreaga lume pentru a atrage atenția asupra problemelor planetei.

„Suntem profund întristati de pierderea de vieți în urma pandemiei COVID-19, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către familiile care au pierdut pe cineva drag sau care suferă. În această perioadă de criză trebuie să rămânem uniți, mai mult ca niciodată, pentru a proteja viitorul nostru și pe cel al planetei.
Este momentul pentru solidaritate, pentru a răspunde creativ provocărilor și pentru a colabora, motiv pentru care Ora Pământului este marcată prin evenimente digitale pe tot globul”-  Marco Lambertini, directorul general al WWF International.

În contextul în care biodiversitatea globala a scăzut într-un ritm alarmant, până la un milion de specii fiind amenințate cu dispariția și planeta este amenințată de criza climatică, vocea fiecăruia contează și mai mult.

În ultimul deceniu, Ora Pământului a inspirat participarea globală la inițiativele cu rol critic pentru protejarea naturii, contribuind la conștientizarea crizei climatice și la acțiuni concrete.

Mai mulți artiști din România se alătură mișcării internaționale, pentru a-i ajuta pe cei de acasă în această perioadă să se simtă mai puțin izolati. Fie că citesc, cântă sau organizează vizionarea unui film, mesajul lor este același: indiferent de granițe geografice, de fus orar, de distanțarea socială, nu suntem singuri – nici acum, nici atunci când luptăm pentru protejarea naturii.

Odată cu stingerea luminii de la ora 20:30, timp de o oră, WWF-România îndeamnă românii să se conecteze online alături de artiștii care vor transmite de acasă. Acestia vor putea fi urmăriți atât pe pagina de Facebook WWF-Romania, cât și pe paginile proprii.

surse: ora-pamantului.ro, ziare.com, stiri.tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax