Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pericolul de pe case. Riscul de incendiu la sistemele fotovoltaice crește exponențial. Care este motivul

Publicat

Specialiștii atenționează asupra riscului ridicat de incidendii în situațiile în care se fac instalări neautorizate de panouri fotovoltaice. Pot fi cazuri în care nu sunt cunoscute sau respectate normele de siguranță.

Riscul de incendiu crește direct proporțional cu apariția a tot mai multor firme neautorizate.

Aceasta este favorizată de potențialul acestui domeniu în România și dorința românilor de a scăpa de facturile la energie.

Țara panourilor arse

Locuințele pe care sunt montate sisteme fotovoltaice de către firme fără autorizație ANRE sunt supuse unui risc ridicat de incendiu. În acest caz pot să nu fie cunoscute sau respectate toate normele de siguranță de instalare a panourilor solare, avertizează reprezentanții companiei Kilowat.

”Sunt tot mai mulți români care se chinuie să se împrumute, să facă un credit pentru panouri solare, iar aceste firme îi pun într-un mare risc.

Cu tot mai multe astfel de firme, România riscă să devină țara panourilor arse, dar cel mai grav a locuințelor distruse. În loc să scape de grija facturilor la energie, românii pot ajunge să stea cu grija că acoperișul poate lua foc și că își pierd casele, notează reprezentantul companiei, Albert Soare.

Materiale de calitate mediocră

Potrivit datelor companiei, 70% dintre solicitanți nu sunt beneficiari ai programului Casa Verde. Aceștia sunt expuși riscului de a lucra cu o firmă fără certificare ANRE.

Firmele neautorizate ANRE nu sunt obligate să fie la curent cu normele și noutățile din domeniu pentru siguranță, să se acrediteze. De asemenea, nu sunt obligate să aibă personal calificat și să garanteze calitatea serviciilor și a echipamentelor folosite.

”Deseori sunt folosite cabluri fotovoltaice cu o rezistență și o calitate redusă, fiind declanșatorul principal al incendiilor.

Cablurile conectează panourile solare cu invertorul, iar dacă nu sunt conforme cu normele de siguranță, pot provoca daune”, mai spune reprezentantul companiei, citat de adevărul.ro

Specialiștii recomandă proprietarilor de case cu sisteme fotovoltaice să facă revizii periodice și întreținere regulată a echipamentelor. Astfel pot fi detectate și remediate eventuale probleme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Costel

    luni, 19.02.2024 at 23:18

    …de ce crezi că ‘ferma dacilor ‘ a luat foc🔥?….mai departe scrie -n carte!…

  2. Panorama

    marți, 20.02.2024 at 09:11

    Încep necazurile ca si cu mașinile electrice ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax