Eveniment
Personalul Serviciului Județean de Ambulanță Alba a protestat prin muncă. Ce nemulțumiri au sindicaliștii din domeniu
Federația Națională Sindicală „Ambulanța” a organizat, miercuri, proteste în serviciile de ambulanță din țară, pentru a atrage atenția asupra faptului că personalul operativ, care a lucrat în linia întâi în contextul epidemiei COVID-19, nu a fost inclus în legislație pentru primirea stimulentului de risc.
La Alba Iulia, însă, angajații Serviciului Județean de Ambulanță au lucrat și nu au putut manifesta, în curtea sediului, în timpul celor două ore, din cauză că au avut mult de lucru.
”Astăzi, când trebuia să se desfășoare protestul Federației Naționale Sindicale Ambulanța, de dimineață, a fost un număr foarte mare de solicitări, astfel încât nici personalul operativ, nici ceilalți angajați nu au putut participa. Aceștia au protestat, astfel, prin muncă”, a declarat, pentru Alba24, directorul SJA Alba, Marius Șuluțiu.
Situația a fost confirmată și de liderul sindical, Călin Potor, aflat la București la întâlnirea sindicatului cu autoritățile centrale.
Citește și: O parte din personalul medical, lăsat ARTIFICIAL fără stimulentul de risc. Cine NU primește cei 2.500 de lei și de ce
Protestul s-a derulat în București și în țară, între orele 10.00 – 12.00.
Nemulțumirile sindicaliștilor de la Ambulanță
„Urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de Stat (Președinție, Parlamentul României, Guvernul României și ministere), indiferența prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizarea serviciilor de ambulanță, cât și indiferența văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele inaintate oficial de o federație reprezentativă la nivel de servicii de ambulanță, federație recunoscută prin lege ca partener social, face ca în urma epuizării a oricărei forme de adresare scrisă și fără răspuns asumat, conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România a luat decizia de a anunța începerea declanșării de acțiuni sindicale în urma nemulțumirilor angajaților pe care îi reprezintă și a acordului dat de membrii Consiliului Naţional al FNSAR”, precizează reprezentanții federației.
Aceștia amintesc că ”forma finală a proiectului PL-x nr. 257/2020 care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Național Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, și NU au fost asumate și introduse în lege, deși era ultima speranță a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaților pentru personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță care a desfășurat activitatea în teren în perioada stării de urgență și nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbițat de actualul Guvern și Președintele României”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News